Wouter Heek.
Wouter Heek. PV De Pool

Arjan Huijgen wint ook in Niergnies met jonge duiven

Overig

BAARN Op de eerste en tweede vlucht had hij al gezegevierd. Het werd geen zuivere hattrick, want bij de derde wedstrijd waren Henk en Ruben Bakker net ietsje eerder. Maar op de vierde jonge duivenvlucht Niergnies stak hij, Arjan Huijgen, weer met kop en schouders boven de rest uit, en ook ditmaal een volledig erepodium.

Onder prima omstandigheden werd het konvooi van 5226 jonge duiven van Afdeling 7 Midden-Nederland, waaronder 66 stuks van PV De Pool, zaterdag 6 augustus om 08.00 uur in het Franse Niergnies gelost. Arjan had weliswaar de meeste duiven ingekorfd, maar won ook vijftig procent van de prijs. Het is circa 11.42 uur als hij over de polder een duif ziet aankomen. Na een paar ererondjes valt ze op de klep en laat een elektronische tijdsafdruk achter van 11.44.07 uur. De duif heeft de afstand van 276 kilometer afgelegd in bijna drie uur en drie kwartier, en dat betekent een snelheid van bijna 74 kilometer per uur. Zes minuten later arriveerde de tweede, derde, en vierde duif en staan in de verenigingsuitslag ook dito vermeld. 

In de tussenstand om het kampioenschap jonge duiven gaat Arjan Huijgen met glans aan kop. In competitie Noord wint Arjans duif de 44ste prijs van 1529 duiven. Wouter Heek en zijn vader uit Bunschoten-Spakenburg kunnen ook aardig overweg met de junioren, want op de vier vluchten scoorden ze al driemaal top tien.

UITSLAG A.Huijgen: 1, 2, en 3; W. Heek: 5, en 7; H. en R.Bakker: 6; W. van de Hoef: 8; Koen Witteveen 10; J. Kwak: 20 en 21.

advertentie
advertentie