Ruben Bakker (l) en Marcel van de Hoef, winnaars van Vierzon en Cahors.
Ruben Bakker (l) en Marcel van de Hoef, winnaars van Vierzon en Cahors. Postduivenvereniging De Pool

Zo vlogen de duiven van Postduivenvereniging De Pool: Van de Hoef en Bakker succesvol op de fond

14 juli 2022 om 08:07 Dieren

BAARN Afgelopen weekend stonden naast de laatste vitessevlucht ook een dagfondvluchten een overnachtfondvlucht op het programma. Onder zomerse omstandigheden werd op vrijdagmiddag 13.00 uur in Cahors het startsein gegeven en op zaterdagmorgen om 7.30 uur in Vierzon. De duiven voor Cahors waren op dinsdagavond in het regionale inkorfcentrum in Soest ingekorfd en daar waren vanuit De Pool door vijf deelnemers 37 duiven meegegeven. Voor de dagfondvlucht vanuit Vierzon werden op donderdagavond in de eigen vereniging door acht deelnemers zeventig duiven ingekorfd.

Op zaterdagmiddag om 13.40.12 was het Marcel van de Hoef die de eerste duif van Cahors klokte. Het was een jaarling duivin die op eitjes zat te broeden toen ze werd meegegeven en is afkomstig van de combinatie Hornsveld/Krol uit Soest. 

DE TE KLOPPEN MAN Marcel is altijd op zoek naar versterking en had daarom vorig jaar twintig duiven bij deze liefhebbers aangeschaft en daar was dit er dus een van. In Afdeling zeven was zij ook mooi op tijd en won ze de vijftiende prijs van 1.069 duiven. Ook haar hokgenoten lieten zich weer zien, waardoor Marcel in de vereniging niet alleen de eerste prijs won maar ook de tweede tot en met de vijfde prijs. Daarmee is Marcel op dit moment de te kloppen man in de Regio Noord en staat hij bovenaan in de stand voor het Marathonkampioenschap. 

Dan de dagfondvlucht vanuit Vierzon. Hierop waren het Henk en Ruben Bakker die om 16.06.03 de eerste duif thuis kregen. Henk zat op dat moment op zijn vakantieadres de meldingen te volgen en was zeer blij verrast toen Ruben de melding deed. Voor deze tweejarige weduwnaar was het dit seizoen zijn derde prijs op de dagfond en ditmaal dus de eerste prijs in de vereniging en in Regio Noord van 911 duiven de 5 e prijs. In zijn afstamming komen duiven voor van oud-clubgenoot Ron van der Veer uit Baarn. Daarmee zijn Ruben en Henk al jaren succesvol en zo ook op deze wedvlucht.

UITSLAG CAHORS Marcel van de Hoef: 1, 2 en 3 ; Simon Huisman: 6, 9 en 11. Uitslag Vierzon: H. en R. Bakker: 1, 6 en 8; Arjan Huijgen: 2, 3 en 11 ; Jaap Kwak: 4 en 14; Anneke en Pierre Faes: 5, 15 en 24; W. van de Hoef: 7, 13 en 16; Comb. Van Zoeren-Magre: 12, 18 en 20; Thomas Koelewijn: 17, 20 en 23; Chris en Koen Witteveen: 22.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie