Afbeelding
Postduivenvereniging De Pool

Anneke en Pierre Faes sluiten midfond winnend af

Overig

BAARN Grand Prix ‘Rondom Parijs’ stond afgelopen weekend op het programma voor Postduivenvereniging De Pool. Om 7.30 kozen de duiven vanaf Sens, ten zuidoosten van Parijs, het luchtruim. Net als op vier van de vijf voorgaande midfondvluchten waren het Anneke en Pierre Faes die om 14.10.13 uur de eerste duif klokten.

Het was een jaarling weduwduivin die op deze vlucht alweer haar negende prijs won en dit keer dus een eerste prijs. Ondanks de zomerse omstandigheden en de noorden wind haalde zij toch nog een gemiddelde snelheid van ruim 70 km/u. Daarmee had ze zich echt losgevlogen van de rest van haar hokgenoten die in de vereniging even goed nog vroeg waren en zorgden voor een clean sweep en tevens acht van de eerste tien ereplaatsen bezetten. 

Alleen Jaap Kwak, winnaar van de tweede midfondvlucht, wist er twee duiven tussen te klokken op de vijfde en negende plaats. In de vereniging zijn Anneke en Pierre daarmee de onbetwiste winnaars geworden en ook in de sterke Regio Noord zijn ze vijfde onaangewezen en tweede aangewezen geëindigd. 

UITSLAG Anneke en Pierre Faes: 1, 2 en 3; Jaap Kwak: 5, 9 en 11, Arjan Huijgen: 20; Thomas Koelewijn: 25 en 26; J. en W. Heek: 29, 33 en 34.

advertentie
advertentie