Ruben Bakker en Henk Bakker, winnaars van de Grand Prix Issoudun
Ruben Bakker en Henk Bakker, winnaars van de Grand Prix Issoudun Postduivenvereniging De Pool

Zo vlogen de duiven van Postduivenvereniging De Pool: Jonge duiven van Arjan Huijgen opnieuw aan kop

Overig

BAARN De laatste dagfondvlucht en de tweede jonge duivenvlucht van dit seizoen stond afgelopen weekend op de planning van het programma van Postduivenvereniging De Pool. 

Op zaterdagmorgen om 8.00 uur werden de jonge duiven in het Belgische Asse Zellik gelost en om 10.00 uur mochten de oude duiven ook aan de terugreis beginnen vanuit het Franse Issoudun. Dit betrof een ‘Grand Prix’ vlucht in Sectorverband waaraan door acht leden van De Pool met 72 duiven werd deelgenomen. Voor de jonge duivenvlucht waren op vrijdagavond door evenzoveel deelnemers 72 duiven ingekorfd. 

VLOTTER VERLOOP Nadat Arjan Huijgen vorige week met een overwinning op de eerste jonge duivenvlucht al veel vertrouwen had getankt gingen ook deze week zijn jonge duiven weer aan kop en klokte hij om 10.13.19 uur de eerste duif en een kleine minuut later ook de tweede duif. Met een gemiddelde snelheid van 76 km/u hadden zij de 168 kilometer afgelegd en nog geen 20 minuten later had Arjan er al 18 van de 31 thuis en waren de prijzen in de vereniging eruit. Daarmee kende deze vlucht een veel vlotter verloop dan vorige week, toen het concours maar liefst 2,5 uur open stond. Een teken dat de jonge garde het nu begint te leren wat ook weer vertrouwen geeft voor volgende week als de duiven naar het 60 kilometer verder gelegen Quiévrain gaan. 

Nadat Henk en Ruben Bakker ’s ochtends van Asse Zellik in het kielzog van de twee duiven van Arjan Huijgen al de derde prijs hadden gewonnen, klokten zij ’s avonds om 18.44.05 uur de eerste duif van de Grand Prix Issoudun. Het was een tweejarige weduwnaar die klapwiekend aankwam en blijkbaar geen enkele moeite had gehad met de 632 kilometer tellende terugreis. Het is dan ook een echte dagfondduif met in zijn stamboom duiven van oud clubgenoten Teus Ouderdorp en Ron van der Veer die zelf daarmee in het verleden ook succesvol waren geweest op de dagfond. 

RESULTATEN Voor deze doffer was het zijn vierde prijs van vijf deelnames en daarmee is hij in de vereniging ook duifkampioen geworden en bezorgde hij Henk en Ruben tevens de tweede prijs in het onaangewezen kampioenschap op de dagfond vlak achter Jaap Kwak. Aangewezen werden Henk en Ruben zelfs eerste. Nadat zij zich dit seizoen meer zijn gaan richten op deze verdere vluchten is dit een heel mooi resultaat.

Uitslag Asse Zellik: Arjan Huijgen: 1, 2 en 4; H. en R. Bakker: 3 en 25; Jaap Kwak: 6, 10 en 19; J. en W. Heek: 9 en 21; C. en K. Witteveen: 13 en 20; W. van de Hoef: 26, 27 en 29.

Uitslag Issoudun: H. en R. Bakker: 1, 3 en 10; Thomas Koelewijn: 2, 5 en 12; Jaap Kwak: 4, 7 en 17; W. van de Hoef: 6, 8 en 11; A. van Amerongen: 9; Arjan Huijgen: 22.

advertentie
advertentie