Afbeelding
Thuiskantoor

Tips om eenvoudig een gezonde en aangename werkplek in te richten

24 augustus 2020 om 15:43 Partnercontent

De afgelopen periode hebben de werknemers van veel organisaties vanuit huis gewerkt. Voor de meesten van hen was dit voorheen eerder uitzondering dan regel. Maar nu ziet het ernaar uit dat thuiswerken voor veel mensen de standaard wordt. Daarom is het belangrijker dan ooit om uw thuiskantoor op de juiste manier in te richten. Of bent u ondernemer en wilt u de werkplekken op uw bedrijfslocatie optimaliseren? Nu het daar vrij rustig is, biedt dat de ideale gelegenheid om uw kantoor opnieuw in te richten. Compleet met ergonomische kantoormeubelen van een gerenommeerd merk.

 Actieve werkhouding

Een verkeerde houding tijdens het werken, kan leiden tot onder andere: gewrichtsproblemen, migraine, nek- en rugklachten. Dat geldt in meerdere mate wanneer iemand voor langere tijd in een slechte werkhouding zit. Door op een ergonomische manier te werken, kunnen deze klachten worden voorkomen. In de huidige tijd loont het de moeite meer dan ooit om te investeren in een goede thuiswerkplek. Want maandenlang met de laptop aan de keukentafel werken, is het schoolvoorbeeld van een verkeerde houding. Niet alleen het gebrek aan een bureaustoel, maar ook het ontbreken van een in hoogte verstelbare tafel zijn hiervan de oorzaak. Thuis een prettige werkplek creëren, begint dus met het aanschaffen van een ergonomisch bureau. Een zit-sta-bureau maakt het mogelijk om – zoals de naam het al zegt – af te wisselen tussen zitten en staan. Deze actieve werkhouding is gezond voor de gewrichten en bevorderlijk voor de doorbloeding.

 Stijlvolle uitstraling

Onder de zit-sta-bureaus heeft Voortman Kantoormeubelen een naam hoog te houden. Niet alleen omdat die bijdragen aan het welzijn van medewerkers, maar ook vanwege de tijdloze en stijlvolle uitstraling van de bureaus. Voor bijvoorbeeld de bureaubladen zijn er verschillende opties. Zo past het verstelbare bureau naadloos binnen de stijl van ieder kantoor; thuis of op een bedrijfslocatie. Ook voor de lakkleuren en de poten is er een uitgebreide keuze. Bovendien zijn de Voortman zit-sta-bureaus gemakkelijk te monteren en te verplaatsen.

 Comfortabele akoestiek

Een andere manier om een gezonde werkplek te creëren, ligt wellicht minder voor de hand. Dat betreft het zorgen voor een comfortabele akoestiek. Want medewerkers die zich bevinden in ruimtes met een slechte akoestiek, hebben last van vermoeidheid, irritatie en concentratieverlies. Op lange termijn kan dit zelfs schadelijk zijn voor hun gezondheid. Doordat die geluidstrillingen absorberen, dragen ze bij aan een rustige en aangename omgeving om in te werken. Het verbeteren van de akoestiek schuilt in oplossingen die eenvoudig zijn te realiseren, zoals het ophangen van akoestische wandpanelen. Goede akoestiek is ook belangrijk in een (langdurige) thuiswerk situatie, zeker als er kinderen rondlopen tijdens het werk. Zorg daarom, als er de ruimte en mogelijkheid toe is, voor een thuiskantoor op een rustige, afgesloten plek in huis. En werkt je partner ook thuis in dezelfde ruimte, creëer dan een afgescheiden ruimte om te bellen of digitaal te vergaderen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie