Afbeelding
Shutterstock

De voordelen van lassen met een Böhler lasdraad

18 november 2022 om 07:42 Partnercontent

Als je zelf wilt gaan lassen, heb je in de meeste gevallen vul metaal nodig. Je kunt hierbij kiezen voor een beklede elektrode of een lasdraad, zoals een Böhler lasdraad. Dit materiaal wordt toegevoegd om een verbinding te maken tussen het metaal dat je aan elkaar wilt lassen. Een verbinding met lasdraad is over het algemeen steviger. Daarom wordt het ook vaak gebruikt voor staalconstructies. Ga je lassen met een lasdraad? Dan biedt het veel voordelen om te kiezen voor een lasdraad van Böhler. Hier lees je wat deze voordelen zijn.

Hoogwaardige kwaliteit

Bij Böhler staat de kwaliteit voorop. Alle Böhler lasdraden zijn dan ook van hoogwaardige kwaliteit. Ze worden geleverd met de benodigde certificaten. Daarmee ben je ervan verzekerd dat de lasdraden voldoen aan de veiligheidseisen.

Verschillende soorten lasdraden

Er zijn verschillende soorten lasdraden van Böhler verkrijgbaar bij bijvoorbeeld Lastechniek Rijnmond. Het merk Böhler heeft drie verschillende lijnen uitgebracht, waardoor het assortiment overzichtelijk is. Voor welk project je ook een lasdraad nodig hebt: je kunt hiervoor vrijwel altijd een Böhler lasdraad vinden.

MIG draad

Een van de soorten lasdraad die Böhler produceert is MIG lasdraad, of MAG lasdraad. Dit soort lasdraden zorgen voor een goede laskwaliteit en leveren veel rendement. Het is ideaal voor projecten met bepaalde soorten gemechaniseerde en robotische bewerkingen.

TIG draad

Een ander soort lasdraad dat veel wordt gebruikt is TIG lasdraad. Deze draden worden gemaakt van verschillende soorten materialen en kun je voor veel verschillende toepassingen gebruiken.

Onder poeder lasdraad

Böhler is continu bezig met innovatie en het verbeteren van haar producten. Het is dan ook niet zo vreemd dat Böhler ook onder poeder lasdraden produceert. Doordat je hiermee de depositiesnelheid verhoogd werk je extra productief. Het verhoogt ook de kwaliteit van het lassen. Zo zorgt het onder andere voor goede laseigenschappen en gladde lasrupsen.

Voor al jouw lasgereedschap

Voor het lassen heb je niet alleen lasdraad nodig, maar ook andere producten. Het fijne van Böhler is dat dit merk allerlei soorten lasproducten produceert. Zo kun je al jouw lasproducten van één merk aanschaffen en ben je verzekerd van een goede kwaliteit.

Kijk van tevoren goed welke producten je allemaal nodig hebt. Bepaal ook wat voor soort lasdraad je moet gebruiken voor jouw project. Zodra je weet welke producten je nodig hebt en aan welke specificaties deze producten moeten voldoen, kun je lasdraden en lasgereedschap aanschaffen. Voor al jouw Böhler apparatuur en producten kun je terecht bij Lastechniek Rijnmond. Zij bieden het complete assortiment van Böhler aan. Je bent bij hen ook verzekerd van een goede kwaliteit en een voordelige prijs. Ben jij klaar voor je volgende klus?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie