Afbeelding
Afbeelding van IADE-Michoko via Pixabay

De voordelen van een mkb tankpas

8 juli 2022 om 07:37 Partnercontent

Als mkb ondernemer hou je je zeker niet alleen bezig met ondernemen. Hier willen mensen zich nog wel eens in vergissen. Bij het ondernemen komt namelijk nog veel meer kijken. Denk alleen maar aan de boekhouding. Dit kan maandelijks ongelooflijk veel extra tijd in beslag nemen. Tijd wat je liever in je eigen onderneming had gestoken. Gelukkig zijn er ook genoeg mogelijkheden waarbij je een deel van deze werkzaamheden uit handen kunt geven of op een andere manier tijd kunt besparen. Een mkb tankpas aanvragen is daar één van. Maar wat is een tankpas mkb nu precies? En welke voordelen levert dit op voor jou als ondernemer en je werknemers?

Een mkb tankpas kan worden aangevraagd door mkb ondernemers. Je kunt meerdere pasjes aanvragen voor al je medewerkers. Je medewerkers kunnen hier simpelweg gebruik van maken bij een tankstation. Vervolgens hoeven zij niet meer af te rekenen met een zakelijke- of in sommige gevallen zelfs een eigen pinpas. Alle kosten die met deze tankpassen worden gemaakt, worden verzameld op één groot factuur die iedere maand op de mat verschijnt. Dit betreft een verzamelfactuur. Maar waarom zou je voor een dergelijke tankpas kiezen als het ook heel goed zonder kan? We zetten de belangrijkste redenen en grootste voordelen voor je op een rijtje.

Minder tijd kwijt aan autokosten administratie

Een groot nadeel van een wat groter wagenpark is dat dit ook de nodige administratieve rompslomp oplevert. Je moet aardig wat dingen in de gaten houden om alles in de juiste banen te leiden. Met een tankpas hoeven medewerkers de kosten die ze gemaakt hebben declareren en tankbonnetjes hoeven niet constant bewaard te worden. Jij ontvangt direct de gehele factuur op de mat en verder is er geen extra werk nodig. Dit factuur kun je eenvoudig gebruiken voor het doen van btw-aangifte en het verder invullen van je belastingaangifte. Zo bespaar je dus heel veel tijd.

Goedkoper tanken

De tankpas komt ook nog eens met een bijbehorende app. Deze kun je installeren en hierbij ontvang je enkele tips hoe je goedkoper kunt tanken. Daarnaast zie je ook al van tevoren waar je het goedkoopst kunt tanken op dat moment. Zo kun je het tanken eenvoudiger inplannen tussen de afspraken in. 

Meer inzicht in het brandstofverbruik van het personeel

Het is niet gemakkelijk om het overzicht te bewaren als enorm veel verschillende mensen rondrijden voor jouw bedrijf. Met een tankpas kun je echter veel beter in de gaten houden wie er rijdt, wie er het meest tankt en hoe zuinig er dan wordt gereden. Zo krijg je meer inzicht in het brandstofverbruik en kan je wellicht zelfs tips geven aan de mensen die op structurele basis meer brandstof verbruiken dan de rest. Zo voorkom je dat je te veel uitgeeft aan brandstof en kun je eenvoudiger besparen op jouw wagenpark. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie