Afbeelding
Foto: iStock

Wat zijn de voordelen van het verzenden van een brievenbuspakje?

Partnercontent

Als ondernemer van een webshop hou jij je vast bezig met het verzenden van verschillende soorten pakketten, waaronder brievenbuspakketten. In dit artikel lees je meer over de voordelen van dit soort pakketten ten opzichte van overige opties, en over hoe KeenDelivery hier aan kan bijdragen.

De voordelen van een brievenbuspakje

Het versturen van een pakket via de brievenbus is een goedkopere optie, vooral als het gaat om kleine en lichte pakketten. Voor dit soort producten is dit dus de ideale verzendmethode. Daarnaast hoeft de ontvanger niet thuis op het pakket te wachten, waardoor veel gedoe wordt voorkomen. Dit is dus zeker een belangrijk voordeel van dit type pakketten. De maximale afmetingen van een brievenbuspakket zijn 38 x 26 x 3 centimeter, en het maximale gewicht 2 kilo.

Verschillende aanbieders van pakketten

Niet alleen PostNL, de grootste pakketbezorger in Nederland, biedt de optie brievenbuspakje versturen aan. Ook DHL en DPD bieden deze optie aan. Tussen de vervoerders zitten wel wat verschillen, bijvoorbeeld in prijs. Al zijn deze verschillen niet heel groot. Wat vaak belangrijker is, zijn je persoonlijke ervaringen met pakketvervoerders in het verleden. Ook het land van bestemming kan de keuze voor een pakketvervoerder sterk beïnvloeden.

Het gemakkelijk en voordelig versturen van pakketten

Als eigenaar van een webshop wil je niet onnodig veel tijd kwijt zijn met het versturen van pakketten. Deze tijd besteed je liever aan interessantere zaken van het ondernemen. KeenDelivery kan het verstuurproces verlichten. Het is een online verzendplatform dat zich specifiek richt op (jonge) ondernemers en webshops. Het heeft meerdere voordelen. Denk aan het besparen van tijd en geld, aanbod van verschillende verzendopties, al je zendingen op 1 plek, gratis webshop plug-ins, en scherpe prijzen.

Buiten het gemak waar het verzendplatform voor zorgt, zijn er aantrekkelijke prijzen. Er zijn abonnementen die je kunt afsluiten om zo te besparen op verzendkosten. Of een bepaald abonnement interessant is voor jouw webshop, hangt van het aantal zendingen dat je per maand verstuurt af. Zo is het basis abonnement altijd gratis, maar is een comfort abonnement à €12,95 per maand voordeliger vanaf 50 zendingen. Naast abonnementen biedt het bedrijf naast zendingen binnen Nederland ook zendingen naar Duitsland en België aan. Als ondernemer heb je de keuze om pakketten in te leveren bij een Parcelshop of te laten ophalen. Voor brievenbuspakketten is de ophaal optie alleen beschikbaar bij pakketen van pakketvervoerder DHL.

advertentie