Afbeelding
Foto Unsplash

De 5 voordelen van het investeren in cryptocurrency

Partnercontent

Ga de gemiddelde kroeg langs en je hoort al snel het woord Bitcoin of crypto’s vallen. Waar dit vroeger voornamelijk over het voetbal van het aankomende weekend ging, heeft de populairste sport van Nederland er een geduchte concurrent bij. Steeds meer mensen maken de keuze te investeren in cryptocurrency. Dit zijn interessante ontwikkelingen, aangezien er tegenwoordig zat mensen zijn die hier gewoon hun werk van hebben gemaakt. Het dagelijks checken van onder andere de Bitcoin koers is daarmee onderdeel geworden van een baan. Maar wat zijn nu eigenlijk de grote voordelen van het investeren in cryptocurrency? We vertellen het je in dit artikel.

Crypto’s zijn gedecentraliseerd

Eén van de grootste voordelen van het investeren in cryptocurrency is dat deze crypto’s gedecentraliseerd zijn. Dit wil zeggen dat er geen bank is die jouw dagelijkse inkomsten en uitgaven controleren. Op die manier ben alleen jij verantwoordelijk voor het gaan en staan van jouw controleert. Veel mensen vinden de privacy een aangenaam iets, waardoor de populariteit waarschijnlijk alsmaar toe zal nemen. En aangezien we tegenwoordig ook weinig meer hebben aan eventuele rentes van banken, geldt dit ook niet meer als reden om geld op de bank te zetten.

Lage transactiekosten

Een tweede voordeel van het gebruik maken van cryptocurrency is dat er erg lage transactiekosten bij komen kijken. Heb jij wel eens meegemaakt dat je geld over hebt gemaakt naar het buitenland en dat achteraf blijkt dat je zomaar even €10 extra hebt af moeten tikken? Als er iets frustrerend is en daarbij zonde van je geld is, dan zijn het wel de hoge transactiekosten van overboekingen. Doordat de transactiekosten zo laag zijn, is het erg aantrekkelijk om meer internationale transacties te doen. Dit scheelt je een bak geld, waarbij de transactie ook nog eens binnen no-time voltooid is. 

Geen inflatie

In tegenstelling tot echt geld, kennen cryptocurrency geen inflatie. Met inflatie wordt bedoeld dat je steeds minder kunt kopen van hetzelfde bedrag dat je hebt. Een van de oorzaken hiervan is dat Centrale Banken steeds meer geld bijdrukken. Het komt tegenwoordig voor dat bepaalde koersen zo drastisch veranderen dat jouw geld binnen een maand opeens een stuk minder waard is. Goed nieuws, bij cryptocurrency gebeurt dit dus niet. De waarde van jouw munt blijf te allen tijde hetzelfde. Hier hoef je dus ook geen rekening mee te houden tijdens het bijhouden van de Ripple koers

Grenzeloze potentiële rendementen 

Eén van de gaafste en meest uitdagende voordelen van investeren in crypto’s, is wel dat deze grenzeloze potentiële rendementen kennen. Dit wil zeggen dat er van alles kan gebeuren en dat er amper een limiet aan zit. Denk maar eens na over de start van Bitcoins. Als jij vanaf het begin had geïnvesteerd in Bitcoins, dan was je nu schatrijk geweest. En dan had je niet eens veel hoeven investeren. Het wil alleen maar zeggen dat dit ook ooit met andere currency’s kan gaan gebeuren. Simpelweg omdat er geen limieten en duidelijke verwachtingspatronen zijn. 

De markt is altijd open

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de aandelenmarkt, is de markt voor cryptocurrencies 7 dagen per week, 24 uur per dag geopend. De aandelenmarkt is eigenlijk maar 5 dagen per week geopend. En dan nog niet eens de gehele dag. Dit houdt in dat jij jouw crypto’s elk moment van de dag kunt beheren, aanschaffen of juist weer verkopen. Dit maakt het leven voor mensen die het handelen in crypto’s als werk doen een stuk eenvoudiger. Het maakt daarbij niet eens uit of je parttime of fulltime werkt. Simpel gezegd maakt het helemaal niets uit wanneer jij wilt handelen, aangezien de markt altijd open is.

Investeer verantwoord

Je hebt in dit artikel gelezen over 5 voordelen van het investeren in crypto’s. En uiteraard zijn deze voordelen er niet voor niets. Het is niet zomaar dat zoveel mensen wereldwijd bezig zijn met deze nieuwste, globale trend. Ondanks deze voordelen zijn er natuurlijk ook de nodige nadelen te benoemen. Zo loop je altijd enigszins risico met investeringen in zaken die nog wat onduidelijk zijn. Het is daarom van belang dat jij altijd de controle houdt over je geld en geen onverantwoorde fratsen uithaalt. Zeker niet met geld dat je eigenlijk stiekem niet kunt missen. Lees je daarom goed in over het gaan en staan van de crypto’s, win informatie in bij mensen die er verstand van hebben en blijf altijd reëel over jouw kansen. Op die manier blijft het investeren in crypto’s in ieder geval leuk! 

advertentie
advertentie