Afbeelding
De Rechtspraak

Kopers zijn gedupeerd door beslag op rekening van Baarnse projectontwikkelaar

12 juli 2022 om 15:45 Rechtbank

BAARN (JPU) De bouw van 28 woningen aan de Ericastraat  staat op losse schroeven door het beslag op de rekeningen van JBB Vastgoed Ontwikkeling bv uit Baarn. Dat stelde de advocate van JBB Vastgoed dinsdag in de rechtbank in Utrecht. Het beslag is gelegd door Aannemersbedrijf Oskam. JBB heeft nu Oskam voor de rechter gesleept. De 28 kopers worden het meest gedupeerd door dit beslag, volgens de advocate van JBB. 

De twee partijen hadden een overeenkomst om een deel van het terrein te laten bewerken door Oskam. Dat vindt de aannemer uit Utrecht zelf. JBB Vastgoed kwam die afspraak niet na. Daarop liet de aannemer beslag leggen op de rekening van de Baarnse vastgoed ontwikkelaar. Het bedrijf liet voor 3,5 ton beslag leggen.

JBB Vastgoed is daar boos over. Een voorwaarde was dat Baarn Beheer, de constructie achter alle woningen, akkoord zou gaan. Baarn Beheer wilde niet met Oskam in zee. Daarop ketste de afspraak af. ,,JBB heeft genoeg andere bankrekeningen om betalingen te doen. Er is geen enkele reden waarom dit project aan de Ericastraat zou leiden onder beslag’’, stelde de aannemer.

De Baarnse vastgoed ontwikkelaar vindt dat er geen overeenkomst is en al helemaal geen schade voor de aannemer. Het beslag op de rekening moet worden geheven, stelde de advocate van JBB. De rechter stuurde de hele groep een keer de gang op. Maar daar werden ze het niet eens.

De rechter bepaalt op 29 juli op het beslag op de rekeningen terecht is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie