Afbeelding
Foto: Pixabay

Wat zijn twee manieren van investeren?

Partnercontent

Tegenwoordig stijgt de inflatie en lijkt het einde nog niet in zicht. Ook de benzineprijzen lijken sterk te fluctueren waardoor de economische onzekerheid alleen maar toeneemt. Wanneer je wat geld opzij wil zetten wil je in zulke tijden natuurlijk zeker weten dat het geld op de goede plek terecht komt.

Het geld moet niet na een jaar ineens minder waard zijn, in tegendeel, je wil altijd je geld laten groeien! Maar hoe kun je geld laten groeien als je er zelf geen arbeid voor levert? Dat kan door geld te investeren. Hier zijn twee manieren om jouw geld opzij te zetten, en een mooi rendement te incasseren.

Trackers

Een tracker is een beleggingsproduct dat de waarde van een onderliggend goed of waarde nauwkeurig volgt. Tracker, of volger, zorgt er dus voor dat je niet direct in olie of graan hoeft te handelen, maar dat je de waardestijging en waardedaling van deze goederen terug ziet in de koers van een tracker. Als je nu denkt, “ik heb dit eerder gehoord” dan kan het zijn dat je al eens van een ETF hebt gehoord. meer info vind je hier als je geïnteresseerd bent in trackers, ETF’s of beleggingsfondsen.

Een tracker en een ETF zijn namelijk exact hetzelfde product. Ook al wordt de term ETF momenteel veel vaker gebruikt dan tracker ondanks het feit dat een ETF, of exchange traded fund voor velen niet veel zal zeggen. Investeren via ETF’s kan tegenwoordig in bijna alles wat je je maar kunt bedenken. Wil je de prijs van Noordzee-olie volgen? Dat kan! Ook als je liever investeert in windenergie op de Noordzee

Dan zijn er trackers die de markt voor windenergie voor je volgen. Wil je een lijstje met tech-aandelen bijhouden via een ETF? Ook dat kan!

Opties

Een optie is een product (derivaat) dat de waarde ontleent aan een onderliggend product en geeft het recht om een bepaald product tegen een vooraf vastgestelde prijs en tijdstip te kopen of te verkopen. De waarde van een optie is voornamelijk gebaseerd op de koers van de onderliggende waarde, de looptijd van het optiecontract en de volatiliteit.

De laatste jaren zijn er enorm veel nieuwe trackers ontstaan, dus wie weet kan men over een paar jaar een tracker die zich richt op kunstwerken en exposities. En als dat mogelijk is, dan is het ook mogelijk een kunst-optie te kopen.

Er kan winst gemaakt worden met een optie als ingespeeld wordt op verwachte koersstijging, of koersdaling. Als jij verwacht dat de koers stijgt, koop je een optie waarin staat dat je het recht hebt om op een bepaald punt dat aandeel voor een lagere prijs te kopen. Dit is natuurlijk niet zonder gevaar, maar als het goed gaat heb je winst gemaakt op het verschil in verwachte prijs, en daadwerkelijke prijs. Dit principe heet een call optie.

advertentie