Afbeelding
Photo Credit: Robert Viglasky/Universal Pictures

Oscarwinnares Jessica Chastain in The 355 in Theater de Speeldoos

Cultuur

BAARN In Theater de Speeldoos wordt op maandag 11 april op 20.15 uur de spionagefilm The 355 vertoond. Om wereldwijde corruptie te bestrijden moet je wapens in de handen van vrouwen leggen, dat is de boodschap van regisseur Simon Kinberg. In deze film vol actie en tempo zijn onder andere Jessica Chastain, Penélope Cruz en Diane Kruger te zien. 

Wanneer een geheim wapen in de verkeerde handen valt, moet CIA-agent Mason ‘Mace’ Brown (Jessica Chastain) de handen ineenslaan met de rivaliserende Duitse agent Marie (Diane Kruger), voormalig MI6-bondgenoot en computerspecialist Khadijah (Lupita Nyong’o) en de Colombiaanse psycholoog Graciela (Penélope Cruz). 

Op hun levensgevaarlijke, halsbrekende missie om het wapen terug te vinden moeten ze een stap voorblijven op de mysterieuze Lin Mi Sheng (Bingbing Fan) die al hun bewegingen volgt. Terwijl de actie hen over de hele wereld brengt, van de cafés in Parijs en de markten van Marokko tot het glamoureuze Shanghai, sluit het viertal een kwetsbaar verbond dat de wereld kan redden of hun einde zal worden.

STERKE VROUWEN IN DE HOOFDROL Regisseur Simon Kinberg wordt in Hollywood een beetje gezien als een wonderboy. Hij schreef het scenarivan Mr & Mrs Smith, was producent van de X-Men filmen hij houdt bijzonder veel van tempo en actie. En tempo en actie krijg je in deze spannende thriller met fantastische sterrencast. De hoofdrol in The 355 is weggelegd voor Jessica Chastain, die net een Oscar voor Beste Actrice ontving voor haar rol in The Eyes of Tammy Faye

Het idee van Jessica Chastain was, om samen met Simon Kinbergeen internationale, niet-nationalistische film te maken met sterke vrouwen in de hoofdrollen, omdat dat nog niet echt bestond. En dat is zeker gelukt. The 355 is een film over een groep vrouwen die, op succesvolle wijze, de troep van mannen opruimen. Ze zijn in de ellende beland omdat ze de verkeerde mannen vertrouwd hebben, maar omdat ze nu samen zijn, zal alles goedkomen. Een fijn concept, met veel actie en sterke personages, die een film oplevert waar je twee uur lang van geniet.

KAARTEN The 355 is op maandag 11 april om 20:15 uur te zien in Theater de Speeldoos Baarn. Filmkaarten zijn verkrijgbaar via www.speeldoosbaarn.nl/film voor € 10,50 per kaart. De kaartprijs aan de theaterkassa is € 11,50. Een consumptie is bij de kaartprijs inbegrepen. Na uw online betaling ontvangt u de tickets per e-mail. De theaterkassa is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 10:00 tot 12:00 uur. Op dinsdag en vrijdag is de theaterkassa gesloten. Deze film wordt met pauze vertoond. 

advertentie
advertentie