Afbeelding
Warner Bros

Vrijdagavondfilm The Batman in Theater de Speeldoos

2 april 2022 om 12:00 Film

BAARN Op vrijdag 8 april om 20.15 uur vertoont Theater de Speeldoos de nieuwe blockbuster The Batman. De nieuwste film van regisseur Matt Reeves met in de hoofdrol Robert Pattinson als Gotham City’s bekende misdaadbestrijder en zijn alter ego, de teruggetrokken miljardair Bruce Wayne. Voor deze vertoning zijn nog kaarten beschikbaar.

Twee jaar lang heeft Bruce Wayne de straten van Gotham City bewaakt als de Batman. Hij is een schrikbeeld voor criminelen geworden en heeft zo de duistere kant van de stad leren kennen. Met slechts een paar trouwe bondgenoten – Alfred Pennyworth en inspecteur James Gordon – in een stad waar corruptie hoogtij viert, staat de eenzame held voor de gewone burgers symbool voor wraak. Als een moordenaar het op sadistische wijze gemunt heeft op de elite van Gotham, leidt een spoor van cryptische aanwijzingen ‘World’s Greatest Detective’ naar de onderwereld, waar hij in contact komt met Catwoman, de Penguin, Carmine Falcone en de Riddler. 

Als het bewijs duidelijkere vormen begint aan te nemen, komen de grootse plannen van zijn tegenstander aan het licht. Batman moet nieuwe samenwerkingen aangaan, de dader ontmaskeren en afrekenen met het machtsmisbruik en de corruptie waar Gotham City al zo lang onder lijdt.

Theater Speeldoos: ,,Je zou denken dat we na ruim tachtig jaar Batman-incarnaties wel uitgekeken zijn op de gemaskerde misdaadbestrijder van Gotham City. Maar niets is minder waar.  De Batman van regisseur Matt Reeves was nog nooit zo Gotham. Zo getergd en twijfelend. En zo cinema. Verfrissend is dat we meteen wat jongere Batman te maken hebben, broeierig vertolkt door de Britse acteur Robert Pattinson.’’

,,Twee jaar waakt Batman, gehuld in zwart leer, over Gotham. Hij heeft het een en ander gezien aan corruptie en misdaad. Maar hij is ook nog jong genoeg om zichzelf vragen te stellen. Wie ben ik eigenlijk? En doe ik wel het goede? Batman is een jongeman die zich anno 2022 toepasselijk vragen stelt over zijn identiteit. Geen wonder dat er overal in de film spiegels zijn. Terwijl Batman jacht maakt op een sadistische killer die het heeft voorzien op de elite, kijkt hij in de ogen van een jongetje dat getuige is geweest van de moord op zijn vader. Een spiegel naar zijn eigen verleden. Robert Pattinson maakt een getergde Batman geloofwaardig. Hij mompelt. Hij houdt niet van lettergrepen. Hij is grunge. Hij is the darker knight. De soundtrack is elegant en fantastisch en schakelt moeiteloos tussen Nirvana en Schuberts Ave Maria. Dit nieuwe hoofdstuk in de Batman geschiedenis is verrassend en meer dan de moeite waard.’’

KAARTEN The Batman is op vrijdag 8 april om 20.15 uur te zien in Theater de Speeldoos Baarn. Filmkaarten zijn verkrijgbaar via www.speeldoosbaarn.nl/film voor 10,50 euro per kaart. De kaartprijs aan de theaterkassa is 11,50 euro. Een consumptie is bij de kaartprijs inbegrepen. Na uw online betaling ontvangt u de tickets per e-mail. De theaterkassa is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Op dinsdag en vrijdag is de theaterkassa gesloten. Deze film wordt met pauze vertoond.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie