De ultieme familiemusical Kruimeltje (6+) is in de kerstvakantie te zien in Theater de Speeldoos.
De ultieme familiemusical Kruimeltje (6+) is in de kerstvakantie te zien in Theater de Speeldoos. Willem van Walderveen

Familievoorstellingen theaterseizoen 2022-2023 uitgelicht

10 augustus 2022 om 10:35 Podiumkunsten

BAARN Momenteel staan er even geen theatervoorstel- lingen en films op de planning, maar vanaf september kan het publiek weer genieten van voorstellingen voor jong en oud. De komende weken licht de Baarn-sche Courant uit wat er in het nieuwe seizoen allemaal te beleven valt in Theater de Speeldoos, in de speciale vakantieserie Uitgelicht. In deze editie meer over de familievoorstellingen van komend seizoen.

De laatste week van de zomervakantie is het één groot feest in Theater de Speeldoos, want kinderen van 8 t/m 14 jaar gaan vier dagen lang met elkaar werken aan een theaterproductie tijdens de Theater4daagse.

In het nieuwe seizoen staan in de Grote Zaal producties als De verloren Piratenschat (2+) van Brandweerman Sam Live!, Kikker is verliefd (3+) en De Schippers van de Kameleon (6+) op het programma. Uiteraard komen Sint en Piet ook weer op bezoek tijdens de sinterklaasvoorstelling Sinterklaas en het grote iBoek (3+).

Onder de noemer Zondagkindjes brengt Theater de Speeldoos voorstellingen voor de allerkleinsten in de Kleine Zaal van het theater, zoals Juffrouw Van Dale vertelt verhalen (3+)Coco kan het! (2+) en He wie zit er op de wc (2+)?

Hieronder een aantal familievoorstellingen verder uitgelicht.

DROMER (4+) - 2-ATER PRODUCTIES Er zijn denkers, doeners en… dromers. Ze worden muzikant of danser, schrijven boeken, gaan tekenen en schilderen of worden uitvinder. Ze brengen ons vooruit en geven de wereld kleur. Dromer is een vrolijke, poëtische muziektheatervoorstelling voor iedereen die durft te dromen. Naar het prentenboek van Mark Jansen (Prentenboek Kinderboekenweek 2021)

STERRINS DIERENENCYCLOPEDIE (7+) - STERRIN SMALBRUGGE Sterrins Dierenencyclopedie gaat over alle soorten dieren. Niet alleen de populaire, maar ook over dieren die we misschien niet zo goed kennen. Want klein of groot, mooi of lelijk, aaibaar of glibberig, lief of eng, ieder dier heeft een onmisbare plek in onze wereld.

PIP & PELLE - CHAOS IN HET SPROOKJESBOS! (4+) Als Pip en Pelle een bijzondere en sprookjesachtige opdracht krijgen, begint de verwarring en is de chaos compleet. Rondvliegende veren, dansende boerderijdieren, dwarrelende prinsessen, mysterieuze fakirs, dartelende kamelen en zingende heksen. Alles komt in hoog tempo aan je voorbij. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een doldwaze komedie, onvergetelijk voor jong en oud.



KAARTEN EN INFORMATIE Voor meer informatie over de voorstellingen en het aanschaffen van kaarten kun je terecht op de website van het theater speeldoosbaarn.nl. Na je online bestelling ontvang je de e-tickets direct in je mailbox. Vanaf maandag 29 augustus is ook de theaterkassa weer geopend op maandag, woensdag en donderdag tussen 10:00 en 12:00. Op dinsdag en vrijdag is de theaterkassa gesloten.

door Judith Hoegen



Afbeelding
Dromer (4+) staat zondag 16 oktober geprogrammeerd.
Als Pip en Pelle een bijzondere en sprookjesachtige opdracht krijgen, begint de verwarring en is de chaos compleet.
Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie