Ronald Snijders komt vrijdag 23 september naar Baarn.
Ronald Snijders komt vrijdag 23 september naar Baarn. Bob Bronshoff

Cabaret in Theater de Speeldoos; voorstellingen theaterseizoen 2022-2023 uitgelicht

17 juli 2022 om 09:50 Podiumkunsten

BAARN Momenteel staan er even geen theatervoorstellingen en films op de planning, maar vanaf september kan het publiek weer genieten van voorstellingen voor jong en oud. De komende weken licht de Baarnsche Courant uit wat er in het nieuwe seizoen allemaal te beleven valt in Theater de Speeldoos, in de speciale vakantieserie Uitgelicht. In deze editie meer over de cabaretiers van komend seizoen; van aanstormende talenten tot grote namen.

Cabaret heeft ook dit seizoen een prominente rol in de programmering. Het genre is en blijft ontzettend populair onder de theaterbezoekers. Komend seizoen staat er een aantal grote namen op het programma, zoals Guido Weijers, Veldhuis & Kemper, Richard Groenendijk, Martijn Koning en Roué Verveer.

Het theater biedt ook ruimte aan nieuw talent. Maandelijks op donderdagavond is de Kleine Zaal het podium voor deze talenten in de serie Op weg naar Carré. In een ongedwongen café-sfeer, denk aan de Amerikaanse comedy clubs, kan het publiek genieten van een avond cabaret onder het genot van een drankje. Op donderdag 29 september is de eerste voorstelling in deze serie te bezoeken. Drie cabaretiers zullen die avond een deel van hun voorstelling try-outen onder de titel TRYO.

Ook de in Baarn bekende Blauwe Vinkjes met Manon Blaauw en Kevin van den Berg zullen in de serie te zien zijn met hun voorstelling Nu al een hit! De theatermakers stonden in 2021 in de finale van Cameretten en wonnen datzelfde jaar de Publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. Hun voorstelling Nu al een hit! is een snelle aaneenschakeling van sketches en liedjes.

Hieronder nog een aantal cabaretvoorstellingen uitgelicht.

RONALD SNIJDERS – EEN AVOND MET MIJ In Een avond met mij gaat Ronald Snijders terug naar hoe alles begon: met de mensheid, met de taal, met zijn aankomst bij het theater. Swingende verhandelingen, indrukwekkende versprekingen, kortstondige liedjes, normale humor, nieuwe pincodes en natuurlijk een exclusief interview met de allereerste mens op aarde: welkom in het gekantelde universum van Ronald Snijders.

RAYEN PANDAY - FOCUS Wegens omstandigheden had Rayen Panday het afgelopen jaar alle tijd om een voorstelling te maken. Om te beseffen dat hij overal even ver vanaf staat als dat hij er deel van uitmaakt. Om zich af te vragen waarom hij zich zóveel in bijzaken verliest dat de hoofdzaak niet meer relevant is. Én waarom we allemaal ‘ons gevoel’ aan het volgen zijn, zonder dat ons dat verder brengt. Om scherp te blijven moet je zowel kunnen in- als uitzoomen. Toegegeven; deze tekst komt misschien vaag over, maar dat komt omdat je de voorstelling nog niet hebt gezien.


FINALISTEN BNNVARA-PROGRAMMA IK GA STUK De finalisten van het nieuwe BNNVARA-programma Ik Ga Stuk! toeren voor het eerst door Nederland. Met cabaretier Stefano Keizers als maandenlange steun en toeverlaat op hun weg naar het hoofdpodium, droomt elke finalist maar van één ding: een carrière als cabaretier. De drie talenten die het uiteindelijk tot in de finale hebben geschopt, hebben de harten van juryleden Thomas van Luyn, Soundos El Ahmadi en Jörgen Tjon a Fong weten te veroveren. En hun droom komt uit, want samen vormen zij dit avondvullende cabaretprogramma in het theater.


Voor meer informatie over de voorstellingen en het aanschaffen van kaarten kunt u terecht op de website van het theater speeldoosbaarn.nl. Na uw online bestelling ontvangt u de e-tickets direct in je mailbox. Vanaf maandag 29 augustus is ook de theaterkassa weer geopend op maandag, woensdag en donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur. Op dinsdag en vrijdag is de theaterkassa gesloten.

door Judith Hoegen

Afbeelding
De voorstelling Dat doet ze anders nooit van Lenette van Dongen is de populairste cabaretvoorstelling van het nieuwe theaterseizoen.
Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie