Barrie Stevens staat op zijn 77e nog altijd vol in de schijnwerpers en weet zijn publiek met een lach en traan diep te raken.
Barrie Stevens staat op zijn 77e nog altijd vol in de schijnwerpers en weet zijn publiek met een lach en traan diep te raken. Govert de Roos

Special in Theater de Speeldoos: voorstellingen seizoen 2022-2023 uitgelicht

2 augustus 2022 om 07:08 Podiumkunsten

BAARN Momenteel staan er even geen theatervoorstellingen en films op de planning, maar vanaf september kan het publiek weer genieten van voorstellingen voor jong en oud. De komende weken licht de Baarnsche Courant uit wat er in het nieuwe seizoen allemaal te beleven valt in Theater de Speeldoos, in de speciale vakantieserie Uitgelicht. 

In deze editie special; leuk én leerzaam theateraanbod. Leerzaam en leuk; dat is in de kern waar het om draait als het om een special gaat. Een gezellige avond uit, waar men ook nog iets van opsteekt en met nét dat beetje extra.

Zoals bijvoorbeeld in de voorstelling Casa Caminita op zaterdag 7 januari. Hij is chef bij 24Kitchen en zij is zangeres bij Mrs. Einstein, maar ook degene die thuis de broek aan heeft. En dan zijn er nog twee prachtige dochters. Eén is zangeres en de ander kijkt liever de kat uit de boom; het is al druk genoeg thuis. Casa Caminita is een vrolijke show waarin wordt gekookt, de verhalen van vroeger over oma worden verteld en veel wordt gezongen. De familie neemt je mee naar het prachtige eiland Sicilië. Het eiland van de maffia, cannoli, pasta en de liefde. 

Het publiek wordt niet alleen verwend met Italiaanse muziek. Er wordt ook gestreden om leuke goodie bags, sommigen mogen proeven van de heerlijke gerechten die live gekookt worden en iedereen krijgt het Casa Caminita receptenboekje mee naar huis met de favoriete Italiaanse recepten van de familie.

En als we het dan toch over lekkere recepten hebben, op donderdag 22 december zorgt Rudolph van Veen voor voldoende kookinspiratie tijdens Rudolph’s Bakery Live - De Feestdagen! Met anekdotes, mooie verhalen en kookdemo’s inspireert Rudolph je om de heerlijkste recepten thuis op tafel te kunnen zetten. Multi-instrumentalist Diederick Ensink is te gast in de Bakery en steekt de meest iconische kerstmuziek in zijn eigen jasje. Kortom, een geurende voorstelling, waar iedereen iets van opsteekt en die je alvast in de juiste mood voor de feestdagen brengt.

In de special The Story Of Hip Hop vertelt Brainpower je alles over de evolutie van dit muziekgenre. Aan de hand van vele essentiële fragmenten maakt Brainpower je, samen met zijn VJ / DJ TLM, op geheel eigen wijze deelgenoot van zijn intense en eindeloze liefde voor Hip Hop en haar cultuur. Dit college behandelt het ontstaan van Hip Hop, de invloeden uit talloze genres, plus het verhaal van iconen als Run DMC, Public Enemy, Tupac & Jay-Z tot aan Eminem en Drake. 

Wat startte als een ondergrondse beweging werd een wereldwijde miljardenindustrie. Iedereen, of je nu een kenner bent of niet, kan bij dit bijzondere theatercollege iets leren, geïnspireerd raken en zijn of haar hart ophalen. The Story Of Hip Hop is op zaterdag 26 november te zien in Theater de Speeldoos.

Ook de volgende specials staan bij het theater op het programma:

BARRIE STEVENS - I’M AN ARTIST Barrie Stevens staat op zijn 77e nog altijd vol in de schijnwerpers en weet zijn publiek met een lach en traan diep te raken in de theatervoorstelling I’m an Artist. Zijn levensverhaal ging niet altijd over rozen, maar zijn doorzettingsvermogen en deelname aan de Soundmixshow maakten van hem de meest positief gestemde, bekendste choreograaf en entertainer van Nederland. Barry vertelt zijn intieme levensverhaal over ruim zestig jaar showbizz, samen met toetsenist Alberto Klein Goldewijk.

LEEUWENKIND - LUAN BULESHKAI Luan Buleshkaj is een woordkunstenaar in de breedste zin van het woord en een gevestigde naam in de spoken word-scene in Nederland. Leeuwenkind is zijn eerste solovoorstelling. Hierin kaart hij zowel persoonlijke als actuele onderwerpen aan. Thema’s als opgroeien in Amsterdam-West als enig kind met een alleenstaande moeder, de oorlog in Kosovo, mannelijke kwetsbaarheid, multiculturaliteit en vriendschap komen aan bod. 


? (TRY-OUT) - ASHTON BROTHERS In hun gloednieuwe jubileumshow ‘?’ gaan de Ashton Brothers op zoek naar de kern van hun broederschap. Het magische element in hun dna dat ervoor zorgt dat ze al twintig jaar de zalen in binnen en -buitenland platspelen. Dwars door de fysieke grenzen van het theater. Dwars door ruimte en tijd. Dwars door huid en haar, in één rechte lijn naar je hart.

KAARTEN EN INFORMATIE Voor meer informatie over de voorstellingen en het aanschaffen van kaarten kun je terecht op de website van het theater speeldoosbaarn.nl. Na je online bestelling ontvang je de e-tickets direct in je mailbox. 

Vanaf maandag 29 augustus is ook de theaterkassa weer geopend op maandag, woensdag en donderdag tussen 10.00 en 12.00. Op dinsdag en vrijdag is de theaterkassa gesloten.

door Judith Hoegen

Casa Caminita; een voorstelling waarin wordt gekookt, gezongen en oma’s verhalen van vroeger worden verteld.
Luan Buleshkaj is een woordkunstenaar in de breedste zin van het woord
Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie