Kunst in de paleistuinen
Kunst in de paleistuinen Nufotograferen.nl

Kunstexpositie in tuin Paleis Soestdijk

Overig

BAARN Het park van Paleis Soestdijk is van 13 mei tot en met 5 augustus geopend voor het publiek met de kunsttentoonstelling ‘Voorlopers’. Kunstenaars van nu, gevestigd en nieuw talent, verbeelden in de tentoonstelling actuele thema’s zoals biotechnologie en design, duurzaamheid en recycling, maar ook de veranderende betekenis van erfgoed.


Het Park van Paleis Soestdijk is onderdeel van Paleis Soestdijk | Made by Holland, dat in de toekomst een podium zal zijn voor Nederlandse innovatie. Voordat de restauratie in 2023 van start gaat organiseert Paleis Soestdijk de tentoonstelling Voorlopers, die Nederlandse innovatie als startpunt neemt. De parktuin van Paleis Soestdijk – een 19e-eeuws ontwerp van Zocher met de vele doorkijkjes, 17e-eeuwse lanenstructuur en de vele monumenten op het landgoed - is geknipt voor deze niet-standaard tentoonstelling. 

Curator Marie Jeanne de Rooij presenteert vijftien kunstenaars die in Nederland wonen, werken of opgeleid zijn. Kunstenaars die vernieuwend en visionair zijn, het experiment niet schuwen en die verrassen. De kunstwerken tonen een gevarieerde selectie van hedendaagse kunst. Naast ‘echte’ beelden, wordt in de werken de grenzen opgezocht van uiteenlopende kunstdisciplines zoals bijvoorbeeld bio-design, videokunst en robotica.

De tentoonstelling is samengesteld door tentoonstellingsmaker Marie Jeanne de Rooij. De deelnemende kunstenaars zijn: Atelier van Lieshout (AVL) David Bade, Cecilia Bengtsson, BuroLdR, Iliada Charalambous, Ivan Cremer, Bram Ellens, Groenewoud/Buij, Bob Hendrikx, Marjan Laaper, Silvia Martes, Ingrid Mol, Zeger Reyers, Lennart Lahuis, Birgit Verwer. 

De expositie in de paleistuin is te bezoeken vanaf 3 mei van dinsdag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

advertentie