Kya (Daisy Edgar-Jones) in Where the Crasdads Sing.
Kya (Daisy Edgar-Jones) in Where the Crasdads Sing.

Where the Crawdads Sing op filmdoek Theater de Speeldoos

15 september 2022 om 15:17 Film

BAARN Vanaf 19 september start een nieuw filmseizoen in Theater de Speeldoos. Het theater maakte onlangs de filmtitels voor september en oktober bekend. De eerste titel van het nieuwe filmseizoen is de verfilming van de bestseller Daar waar de Rivierkreeften zingen, een roman van de Amerikaanse schrijfster Delia Owens. Het boek is eerder verschenen onder de titel Het moerasmeisje.

Na de bestseller komt er nu een meeslepende, mysterieuze film. Where the Crawdads Sing vertelt het verhaal van Kya die als kind in de steek wordt gelaten en zichzelf moet zien te redden in het gevaarlijke moerasgebied van North Carolina. Door de geruchten over het ‘moerasmeisje’ die jarenlang rondgaan in Barkley Cove raakt de slimme en veerkrachtige Kya steeds meer geïsoleerd.

Als ze in contact komt met twee jonge mannen uit het dorp gaat er een nieuwe wereld voor haar open. Maar als één van die twee dood gevonden wordt, wordt Kya meteen aangewezen als hoofdverdachte. Tijdens het onderzoek wordt steeds minder duidelijk wat er precies gebeurd is en dreigen de vele geheimen die het moerasland verborgen houdt onthuld te worden.

REESE WITHERSPOON Het idee om Where the Crawdads Sing te verfilmen ontstond toen Reese Witherspoon, niet alleen een Academy Award-winnende actrice, maar ook een powerhouse producent, het manuscript van Delia Owens in handen kreeg. Reese Witherspoon: ,,Ik las de roman in één dag. Ik kon het gewoon niet wegleggen. Ik werd verliefd op Kya als hoofdpersonage, als een klein meisje dat opgroeit in een zeer landelijk gebied, gemeden door de samenleving, die probeert een manier te vinden om te overleven. De ervaringen die ze met de twee mannen in haar leven heeft, zijn zowel zo ontroerend als angstaanjagend. Delia Owens schreef dit boek met zo’n authenticiteit, je kon gewoon zien dat ze echt op deze plek is opgegroeid.”

DELIA OWENS Het boek is de eerste novelle van Delia Owens, die jarenlang als natuurwetenschapper werkte en een aantal non-fictie bestsellers schreef. Zelf groeide zij op diep in de bossen en het boek én de film bevatten dan ook elementen uit haar eigen jeugd. Zo verzamelde Owens zelf vroeger veren in de natuur en was het haar eigen moeder die haar aanmoedigde zo ver de bossen in te gaan, tot daar waar de rivierkreeften zingen.

KAARTEN Where the Crawdads Sing is op maandag 19 september om 20.15 uur te zien in Theater de Speeldoos Baarn. Filmkaarten zijn verkrijgbaar via www.speeldoosbaarn.nl/film voor € 10,50 per kaart. De kaartprijs aan de theaterkassa is € 11,50. Een consumptie is bij de kaartprijs inbegrepen. Na uw online betaling ontvangt u de tickets per e-mail. 

De theaterkassa is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Op dinsdag en vrijdag is de theaterkassa gesloten. Deze film wordt met pauze vertoond.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie