Koningin Elizabeth.
Koningin Elizabeth.

Jubileumfilm Elizabeth in Theater de Speeldoos

Film

BAARN 2022 is het jaar waarin koningin Elizabeth 70 jaar op de Britse troon zit: een historische mijlpaal. Om dit jubileum te vieren vertoont Theater de Speeldoos op maandag 16 mei om 20:15 uur de bijzondere documentaire Elizabeth, waarin we op zoek gaan naar de mens achter het icoonVoor deze unieke vertoning zijn nog kaarten beschikbaar.

De documentaire Elizabeth is een bijzondere, grappige en soms zelfs ondeugende viering van de langstzittende monarch ooit. Aan de hand van uniek archiefmateriaal, recente beelden en home video’s van het publiek volgen we The Queen vanaf haar jonge jaren, tot aan het media-icoon dat ze vandaag de dag geworden is.

Regisseur Roger Michell is de man achter de klassieker Notting Hill (1999) en hij maakte daarnaast ook dramakomedie The Duke (2020) en Tea with the Dames (2018) met Judi Dench. Elizabeth is zijn laatste film, want Michell overleed afgelopen jaar. Hij omschreef de documentaire zelf als een ode aan de koningin en een cinematisch avontuur door de verschillende decennia waarin ze op de troon zat en zit. Een uniek beeld van het Elizabethaanse tijdperk. Haar liefde voor paarden, voor Philip en het Gemenebest van Naties. Haar verdriet over de brand in Windsor Castle, de lotgevallen van haar kinderen en het uit de vaart nemen van de Royal Britannia, het jacht dat fungeerde als reddingsboot waarmee ze met haar gezin even afscheid kon nemen van haar rol als monarch. Regisseur Roger Michell is er niet voor teruggedeinsd om weinig flatteuze beelden te gebruiken, van een Elizabeth bijvoorbeeld die voor een radiotoespraak gaapt en vergeet haar hand voor de mond te houden. Het is een kijkje achter de schermen dat paste bij zijn missie, om de mens achter het icoon te zoeken, achter de postzegel en de mok. Gezien haar ondeugende gevoel voor humor en zelfspot zal de koningin, die anders dan de maker het eindresultaat kan zien, erom kunnen lachen.


Elizabeth is op maandag 16 mei om 20.15 uur te zien in Theater de Speeldoos Baarn. Filmkaarten zijn verkrijgbaar via www.speeldoosbaarn.nl/film voor € 10,50 per kaart. De kaartprijs aan de theaterkassa is € 11,50. Een consumptie is bij de kaartprijs inbegrepen. Na uw online betaling ontvangt u de tickets per e-mail. De theaterkassa is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Op dinsdag en vrijdag is de theaterkassa gesloten. Deze film wordt met pauze vertoond.

advertentie