Fans van Downton Abbey kunnen hun hart ophalen bij de nieuwste film van deze populaire serie.
Fans van Downton Abbey kunnen hun hart ophalen bij de nieuwste film van deze populaire serie.

Film ‘Downton Abbey: A New Era’ in Theater de Speeldoos

Film

BAARN Fans van Downton Abbey kunnen hun hart ophalen bij de nieuwste film van deze populaire serie! Alle bekende gezichten maken opnieuw hun opwachting in Downton Abbey: A New Era. Op maandag 30 mei om 20.15 uur, dinsdag 31 mei om 14.00 uur en op dinsdag 7 juni om 20.15 uur vertoont Theater de Speeldoos Baarn deze heerlijke film. 

De nieuwste avonturen van de Crawleys, de vier generaties Britse adel en hun rijkgeschakeerde personeelsbestand die we zes seizoenen en een speelfilm lang leerden kennen op landgoed Downton Abbey, nemen ons mee naar het verleden van Violet en een geheimzinnige villa in Zuid Frankrijk. De filmvertoning op maandag 30 mei is uitverkocht. Voor de overige vertoningen zijn nog kaarten beschikbaar.

Het begon ooit aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog, Downton Abbey: A New Era eindigt bij de introductie van de geluidsfilm aan het einde van de jaren twintig. Auto’s, elektrisch licht, de telefoon, ze veranderden het leven van de familie. De rokken werden korter, de dochters geëmancipeerder. Maar dat er nu een filmcrew neerstrijkt om een film op te nemen verdeelt de oude garde en de nieuwe generatie pas echt. 

Lord Grantham gruwt van de gedachte dat er dronken acteurs door zijn huis zullen zwalken. Oudste dochter Mary ziet vooral extra inkomsten om het lekkende dak te kunnen repareren (een herhaalde metafoor voor het verarmen van de landadel). En assistent-kok Daisy en kamenier Anna Bates zwijmelen bij het idee dat ze sterren in het echt zullen zien. Terwijl Downton Abbey in een filmset verandert, vertrekt de helft van de familie naar fotogeniek Zuid-Frankrijk, waar matriarch Violet een huis blijkt te hebben geërfd van een oude aanbidder.

De film-in-de-film is een hommage aan hoe klassieker Singin’ in the Rain de overgang van stille naar geluidsfilm in beeld bracht; voor filmliefhebbers bevat de film een hoop insidegrapjes. Uiteindelijk, zegt de film, zijn we allemaal spelers op het schouwtoneel van de geschiedenis. Zullen landheer graaf Grantham en zijn traditionele butler Carson zich weer verzetten tegen de moderne tijd? Yes, they will. Zijn er weer de nodige snedige oneliners voor de door Maggie Smith gespeelde douairière Violet Crawley? Oh ja, massa’s. En verder is het precies waarop je hoopt. De gehele originele cast van Downton Abbey keert opnieuw terug voor deze tweede film. Ook Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye en Dominic West maken deel uit van de cast.

KAARTEN Filmkaarten zijn verkrijgbaar via www.speeldoosbaarn.nl/film voor € 10,50 per kaart. De kaartprijs aan de theaterkassa is € 11,50. Een consumptie is bij de kaartprijs inbegrepen. Na uw online betaling ontvangt u de tickets per e-mail. De theaterkassa is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Op dinsdag en vrijdag is de theaterkassa gesloten. Deze film wordt met pauze vertoond.

advertentie