Benedict Cumberbatch is Phil Burbank in The Power of the Dog.
Benedict Cumberbatch is Phil Burbank in The Power of the Dog. Kirsty Griffin/Netflix

Oscarfavoriet ‘The Power of the Dog’ in Theater de Speeldoos

15 maart 2022 om 06:26 Film

BAARN Theater de Speeldoos Baarn vertoont maandag 21 maart om 20.15 uur dé Oscarfavoriet van dit jaar; The Power of the Dog. Een krachtig drama van regisseur Jane Campion met fantastische hoofdrollen voor Benedict Cumberbatch en Kirsten Dunst. De film ontving, naast 12 Oscarnominaties, ook de Bafta voor beste regie en beste film. Voor deze vertoning zijn nog kaarten beschikbaar.

De broers Phil en George Burbank zijn elkaars grootste tegenpolen. Phil is charismatisch maar intens wreed. George is rigide, kieskeurig en zachtaardig. Samen zijn ze welgestelde landeigenaren van de grootste ranch in de Montana vallei: een plek waar mannen de dienst uitmaken, de gemoderniseerde wereld op afstand wordt gehouden en de machtigste cowboy ooit, Bronco Henry, nog steeds vereerd wordt. Wanneer Phil er op een dag achter komt dat George in het geheim met de lokale weduwe Rose trouwt, reageert hij op een wrede manier. Het is het begin van een meedogenloze oorlog met als doel Rose volledig te ruïneren, terwijl haar zachtaardige zoon Peter als pion wordt gebruikt.

Jane Campion (onder meer bekend van The Piano) komt na twaalf jaar met een nieuwe film; The Power of the Dog. De film ontving maar liefst twaalf Oscar nominaties waaronder voor Beste film. Net als in haar voorgaande films verdiept regisseur Jane Campion zich in personages die hun gevoelens wegdrukken, meestal onder druk van verwachtingen van de samenleving. In The Power of the Dog onderzoekt ze hoe ‘giftige mannelijkheid’ ook giftig is voor mannen. Met een sublieme maar toch ook kwetsbare Benedict Cumberbatch als machoploert, in een van zijn sterkste rollen tot nu toe. Twaalf jaar wachten op haar nieuwe film maakt Jane Campion meer dan goed.


The Power of the Dog is op maandag 21 maart om 20.15 uur te zien in Theater de Speeldoos Baarn. Filmkaarten zijn verkrijgbaar via www.speeldoosbaarn.nl/film voor € 10,50 per kaart. De kaartprijs aan de theaterkassa is € 11,50. Een consumptie is bij de kaartprijs inbegrepen. Na uw online betaling ontvangt u de tickets per e-mail. De theaterkassa is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 10:00 tot 12:00 uur. Op dinsdag en vrijdag is de theaterkassa gesloten. Deze film wordt met pauze vertoond.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie