Werk van collectief AKKA
Werk van collectief AKKA Kasteel Groeneveld

Expositie AKKA in Kasteel Groeneveld, over de mens en de natuur

24 april 2022 om 14:40 Activiteiten

BAARN In Kasteel Groeneveld is de expositie van kunstenaarscollectief AKKA te zien. De thema’s zijn ‘Over de mens en de natuur’  en ‘Be-hoed de natuur’. De expositie is te zien van 24 april t/m 26 juni 2022. 

‘Be-Hoed de Natuur’ is in Het Atelier op de tweede verdieping van het Kasteel te vinden. Artist in Residence hoedenontwerpster Herma de Jong heeft enkele leden van de Groningse Kunstenaarsvereniging AKKA uitgenodigd om met haar te exposeren. Deze expositie heeft tot doel een hechte samenwerking te bewerkstelligen, in de verwachting dat een bijzondere artistieke kruisbestuiving gaat plaatsvinden tussen de kunstenaars en Herma de Jong. 

In deze periode zullen schilders van AKKA (Koosje Zomer, Marja Hens, Martina Hladikova en Mineke Gravers) ter plekke een model getooid met hoed van Herma de Jong portretteren: 1 mei, 25 mei, 25 juni en 26 augustus, van 12.30 tot 16.30 uur. Meer over AKKA: www.akkakunst.nl

OVER DE MENS EN DE NATUUR Een expositie in twee afleveringen over de relatie tussen de mens en de natuur. Vanuit verschillende invalshoeken laten kunstenaars zich inspireren door het thema en vertellen allen toch hun eigen verhaal, in beeld en tekst. Want hoe verhoudt de mens zich eigenlijk tot de natuur?

In de Eemnesservleugel  is de eerste aflevering te zien van een dubbelexpositie van leden van kunstenaarsvereniging AKKA . AKKA is de afkorting van Alumni Kunstenaars Klassieke Academie.
Alle deelnemende kunstenaars aan deze tentoonstelling, zowel de beeldhouwers als de schilders, hebben de 5 jarige Klassieke Academie in Groningen afgerond. De opleiding delen ze dus, maar na hun examen zijn allen een eigen weg ingeslagen.

Aflevering 2 volgt van 2 juli t/m 4 september

ARTIST IN RESIDENCE Herma de Jong ontwerpt ruim 25 jaar hoeden en kleding voor royals, Prinsjesdag, televisie- en filmproducties, bruiloften en particulieren. Als artist in residence werkt De Jong in de Van Heemstrazaal aan nieuwe opdrachten en creaties. In de hoedanigheid van artist in residence organiseert Herma de Jong lezingen, workshops en cursussen. Voor actuele aanbiedingen, kijk op www.hermadejong.nl

De exposities zijn te bezoeken tijdens de openingstijden van Kasteel Groeneveld: dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Toegangsprijzen: Volwassenen 6,50 euro. Kinderen tot 4 jaar gratis. Kinderen van 4 tot 11 jaar 4,50 euro. Vrienden van Groeneveld gratis. Voor het gebruik van een tablet voor de kinderzolder geldt een toeslag van 2,50 euro.

www.kasteelgroeneveld.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie