Frank van der Laar en Anastasia Feruleva.
Frank van der Laar en Anastasia Feruleva. Baarnse Muziekkring

Cello en piano in Kasteel Groeneveld

21 april 2022 om 07:18 Muziek

BAARN Anastasia Feruleva (cello) en Frank van der Laar (piano) verzorgen zondag 24 april geven een concert in Kasteel Groeneveld. Als duo hebben deze twee muzikanten al veel succes geoogst.

Anastasia wordt alom geprezen om haar meeslepende cellospel. Zij is geboren in Archangelsk in Rusland, maar woont al geruime tijd in Nederland waar ze ook een deel van haar opleiding heeft gevolgd. Haar Bachelor behaalde ze aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met de hoogst mogelijke waardering: een 10 met onderscheiding.

Zij wordt begeleid door Frank van der Laar, in brede kring bekend als een uitstekende pianist en kamermusicus. Frank was afgelopen zondag nog te zien en te horen in het televisieprogramma Podium Witteman. Hij studeerde piano bij Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en ook hij studeerde af met de hoogste onderscheiding.

In Baarn beginnen de twee hun optreden met de prachtige Fantasiestücke van Robert Schumann. Vervolgens spelen ze de Suite Italienne van Stravinsky, een bijzonder stuk waarin Stravinsky is uitgegaan van oude composities waaraan hij vervolgens moderne ritmes en harmonieën heeft toegevoegd. Het concert wordt afgesloten met de tweede cellosonate van Enescu, een werk dat de componist opdroeg aan Pablo Casals.

Het concert begint om 12.00 uur en duurt ongeveer een uur. De prijs van de kaarten is: volwassenen € 17,50 en jongeren t/m 18 jaar € 12,50.

Reserveren via e-mail: info@baarnsemuziekkring.nl. Voor meer info: www.baarnsemuziekkring.nl

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie