Debby van de Kasteele en Sharon Franken-Huisman.
Debby van de Kasteele en Sharon Franken-Huisman. Floor makelaardijk

Debby en Sharon van Floor Makelaardij: ‘Wij zijn actief betrokken bij onze opdrachtgever’

Zakelijk

BAARN ,,Een bulletin waarin de vakvrouw centraal staat? Dan moet je bij Floor Makelaardij zijn.” Bas van Dijen, eigenaar van Floor Makelaardij o.g. aan de Brinkstraat 2 in Baarn is overtuigd. ,,Debby en Sharon mogen niet ontbreken. Zij hebben kennis en kunde en blijven zich ontwikkelen.” Daarom de spotlights op Debby van de Kasteele en Sharon Franken-Huisman.

Debby ‘vierde’ onlangs haar eenjarig jubileum. ,,Ik ben vorig jaar op 1 mei teruggekomen bij Floor Makelaardij. Ik kwam dertien jaar geleden als stagiair binnenstappen en heb nog een aantal maanden met Piet Floor in de Laanstraat samengewerkt. Na mijn stage en studie HBO Makelaardij Onroerend Goed heb ik tien jaar in ’s Graveland en een half jaar in Utrecht gewerkt. Bas belde mij en hij vroeg zich af of ik niet in mijn eigen dorp wilde gaan werken.”

Dat was dus een jaar geleden. We zijn ruim 365 dagen verder en de ontwikkelingen gaan door vertelt Debby. ,,Ik ben nu assistent-makelaar en wordt kandidaat-makelaar. Ik moet nog één examen met goed gevolg afleggen en dan is het zover. Het is fijn om op dit kantoor te werken. Piet Floor was Bas zijn leermeester en datzelfde is Bas nu voor ons.”

Met ‘ons’ betrekt Debby haar collega Sharon in ons gesprek. Sharon is sinds 1 april van het vorige jaar actief op de Brinkstraat. Zij verkocht ooit haar huis via de makelaar. ,,Dat voelde goed. Toen ik hoorde dat Bas personeel zocht is deze baan als binnendienstmedewerker op mijn pad gekomen. Momenteel ben ik in opleiding voor assistent-makelaar. Zodra ik de studie met goed gevolg heb afgerond volg ik Debby op.”

De makelaarswereld is hectisch in een tijd dat het huis een gewild koopobject is geworden. ,,Dat klopt”, zegt Debby. ,,Het gebeurt nu vaak dat wij mensen moeten teleurstellen omdat hun bod niet geaccepteerd is. Dan is onze toegevoegde waarde dat we meedenken en meeleven. Dus: de kandidaat koper op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen. Zo toon je als makelaar je actieve betrokkenheid. Als het dan na een aantal keer toch lukt om iemand een mooi huis te bezorgen dan overheerst blijdschap. Deze wereld kenmerkt zich met wisselende emoties. Dat maakt dit vak ook zo leuk.”

Sharon: ,,De afwisseling maakt de makelaardij zo boeiend. Het enige dat elke dag standaard is, is de koffie of thee en de goede sfeer. Hectische momenten wisselen met rustige momenten. Elke casus is verschillend van de ander. Elke koop of verkoop heeft zijn eigen verhaal.”

Zowel Debby als Sharon vinden lokale betrokkenheid belangrijk. Sharon: ,,Ik woon mijn hele leven in Baarn en ben, net als Debby, actief in de paardenwereld. We kennen veel mensen. Ook Bas heeft veel connecties binnen het dorp. Iedereen weet wie we zijn. Dat schept vertrouwen, maar ook verantwoordelijkheid. Men verwacht dat wij ons werk goed doen en dat is onze dagelijkse ambitie. Telefoon, brochures maken, agendabeheer, koopaktes doorsturen, contact met de partijen en uiteraard de receptiefunctie. We zijn toch het visitekaartje van Floor Makelaardij.”

https://www.floormakelaardij.nl/, telefoon 035 528 7010

advertentie