Terwijl Bas van Dijen op pad gaat naar een klant zijn Debby (links) en Sharon gastvrij en deskundig in de Brinkstraat.
Terwijl Bas van Dijen op pad gaat naar een klant zijn Debby (links) en Sharon gastvrij en deskundig in de Brinkstraat. Floor Makelaardij
advertorial

Debby en Sharon, de glimlach van Floor Makelaardij: ‘Wij zijn actief betrokken bij klant’

15 september 2021 om 13:30 Zakelijk

BAARN Bas van Dijen is het gezicht van Floor Makelaardij o.g. aan de Brinkstraat 2 in Baarn. De lezer van deze krant en menig huiskoper of -verkoper heeft al kennis gemaakt met de makelaar. De mensen achter de schermen verdienen volgens Bas nu eens plek in de spotlights. Uw aandacht voor Debby van de Kasteele en Sharon Franken-Huisman.

De vriendelijke gezichten van Debby en Sharon kleuren het gastvrije onthaal wanneer je binnenstapt bij Floor Makelaardij aan de Brinkstraat. Laagdrempeligheid is bij deze makelaar niet alleen een zakelijke term, maar wordt ook daadwerkelijk in de praktijk met een glimlach uitgevoerd.

Voor Sharon is gastvrijheid vanzelfsprekend. ,,Wij zijn het eerste gezicht, het spreekwoordelijke visitekaartje en dan moeten wij gewoon op de hoogte zijn van wat er speelt en zijn wij er ook om de klant zich thuis te laten voelen. We werken met mensen uit het dorp en onze dorpsgenoten vinden het toch fijn dat die herkenbaarheid er is. Naar de makelaar gaan is spannend. Dan is het toch makkelijker als de mensen die je daar tegenkomt benaderbaar zijn, ook juist bij emotionele zaken zoals een echtscheiding of overlijden.”

CHARME Debby van de Kasteele is sinds 1 mei van dit jaar weer terug bij Floor Makelaardij. ,,Ik kwam hier twaalf jaar geleden als stagiair binnenstappen en heb nog een aantal maanden met oprichter Piet Floor in de Laanstraat samengewerkt. Na mijn stage heb ik de HBO Makelaardij Onroerend Goed met succes afgerond. Vervolgens heb ik tien jaar in ’s Graveland en een half jaar in Utrecht gewerkt. Bas belde mij en hij vroeg zich af of ik niet in mijn eigen dorp wilde gaan werken. Die vraag kwam met zoveel enthousiasme en charme, ik moest wel ja zeggen.”

Als iemand kan oordelen over de dienstverlening van Floor Makelaardij dan is het Sharon Franken. Zij is sinds 1 april actief op de Brinkstraat, maar kende Floor al als klant. ,,Via Bas hebben wij ons huis verkocht en dat voelde heel goed. Later hoorde ik dat hij personeel zocht en zo is het op mijn pad gekomen. Ik kom zelf uit de paardenwereld waar ik les gaf. Dit is natuurlijk een heel andere kant van het zakelijk leven. Ik verbreed mijn kennis en kunde en momenteel ben ik in opleiding voor assistent-makelaar. Tijdens de verkoop van mijn woning hoorde ik allerlei termen, nu zie ik achter de schermen wat dat allemaal inhoudt.”

AFWISSELING Het werk op het kantoor is divers voor Sharon die ook werkzaamheden verricht voor Kooij en Sieben Administratie dat in hetzelfde kantoor is gehuisvest. Sharon: ,,De afwisseling maakt het leuk. Telefoon, brochures maken, agendabeheer, koopaktes doorsturen, contact met de partijen en uiteraard de receptiefunctie. We zijn toch het visitekaartje van Floor Makelaardij.”

In de huidige verkoopmarkt is het druk op het kantoor. Sharon: ,,De huizen worden absoluut snel verkocht, dat betekent steevast een korte periode drukte en dan weer wat lucht. We moeten geregeld kandidaat kopers teleurstellen, dat is logisch met zo’n grote vraag. De meeste mensen gaan daar goed mee om.”

BETROKKENHEID Debby: ,,Kopers zijn zich er van bewust dat er kapers op de kust zijn. Het is een beetje ‘Hennie Huisman Show’; er kan er maar een de winnaar zijn. Dus ja, we voeren wel eens een slechtnieuwsgesprek. Dan is onze toegevoegde waarde dat we meedenken en meeleven. Dus: de kandidaat koper op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen. Zo toon je als makelaar je actieve betrokkenheid.”

Door Peter Beijer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie