Piet Floor en Bas van Dijen proosten op verleden, heden en toekomst van Floor Makelaardij, al 20 jaar actief in Baarn.
Piet Floor en Bas van Dijen proosten op verleden, heden en toekomst van Floor Makelaardij, al 20 jaar actief in Baarn. Floor Makelaardij

Floor Makelaardij 20 jaar actief in Baarn

Zakelijk

Bas van Dijen in voetsporen van Piet Floor 

[BAARN] Piet Floor is de grondlegger van Floor Makelaardij aan de Brinkstraat 2 in Baarn. De makelaar in ruste komt af en toe nog op de koffie waar hij samen met opvolger Bas van Dijen praat over de huizenmarkt, de rente, maar ook over golf en voetbal.

Floor Makelaardij is ontstaan vanuit Makelaardij De Vlijt. Piet, de zoon van een melkboer uit Soest, startte in 1990 met het makelaarskantoor op de plek waar ooit de gelijknamige molen het gezicht van het dorp kleurde. 

Dat Piet ooit in de huizen zou gaan had hij een paar jaar daarvoor niet voorzien. ,,Ik werkte als autoverkoper bij Stam. Via mijn zwager Jan Verrips ben ik geïnteresseerd geraakt in de makelaardij. Ik ben naar school gegaan, heb mijn papieren gehaald en ging huizen verkopen in plaats van auto’s. Het verschil? Nou in de verkoop van een huis moet je veel tijd investeren. Hoewel dat in de huidige markt soms anders lijkt.”

Bas van Dijen, de huidige eigenaar knikt bevestigend. ,,Voor een huis krijg je veel bezichtigingen en moet je veel geïnteresseerden teleurstellen. Dus ook in deze markt kan je als makelaar niet achterover leunen. In dit vak moet je vertrouwen creëren en een band opbouwen.”

Twintig jaar geleden opende Piet een tweede kantoor in Baarn. De tijd van vertrouwen krijgen in Baarn startte. Bas haalt zijn papieren en volgt jaren later Piet Floor op als eigenaar. ,,Piet was mijn leider/trainer bij voetbalvereniging TOV. Via hem heb ik een huis gekocht. Zo ben ik de makelaardij ingerold. Ik heb 17 jaar voor hem gewerkt. Hij is voor mij een vaderfiguur in de makelaardij die na zijn pensioen niet te beroerd is om zijn vrije tijd maatschappelijk in te zetten als chauffeur van de ouderenbus.”

De makelaar heeft twintig jaar geleden zijn wortels stevig in de Baarnse grond verankerd. ,,Wij zijn de makelaar van de gewone man en doen zowel in Soest als in Baarn zaken”, vertelt Bas. ,,Wij kunnen bogen op een flink huizenaanbod. Daarnaast verhuren en uitponden wij appartementen aan de Joh. Poststraat in Soest. Wij taxeren volgens de NWWI-norm en bepalen de marktwaarde passend bij de woningmarkt in deze regio. Wij zijn inzetbaar als aankoop- en verkoopmakelaar en weten wat er letterlijk ‘te koop’ is.”

https://www.floormakelaardij.nl/

door Peter Beijer

advertentie