Zaterdag 4 juli is er weer een kindervoorstelling in Theater de Speeldoos.
Zaterdag 4 juli is er weer een kindervoorstelling in Theater de Speeldoos. Theater de Speeldoos

Weer kindervoorstelling in Theater de Speeldoos

26 juni 2020 om 07:47 Podiumkunsten

BAARN Goed nieuws vanuit Theater de Speeldoos, want ook daar gaan de deuren weer open voor het publiek. Na weken van sluiting vanwege de coronamaatregelen wordt nu weer voorzichtig opgestart met film, maar ook met een kindertheatervoorstelling. Theatergezelschap De Groote Haay speelt op zaterdag 4 juli de voorstelling De Vriendelijke Draak in Theater de Speeldoos. Een spannende, muzikale voorstelling over draken en scherpe puntjes. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Teun denkt dat hij alles weet van draken. Ze zijn bloeddorstig, gemeen en niet te vertrouwen. Eigenlijk heeft Teun nog nooit een echte draak gezien. Dan wordt het dorp Zozaai opgeschrikt door zo'n monster. Tenminste… hoorde Teun het nou goed? Was de draak aan het rijmen? Ook de draak is van slag. Iedereen is bang of wil bang zijn. Alle draken zijn immers toch gemeen. Maar is deze draak juist vriendelijk? Als Trees zich ermee bemoeit is het hek van de dam. Teun denkt na. Is een vlinder zonder vleugels nog steeds een vlinder? Is een slang zonder staart nog steeds een slang? Wat ben jij nou voor een draak? Je hebt geen vleugels, geen tanden en geen vuur. Je bent een draak van niks!

De Grote Haay is het gezelschap van Mark Haayema en Dennis de Groot. Mark schrijft voor (jeugd) theater, televisieseries en kinderboeken. Daarnaast is hij (poppen)acteur in het theater en op televisie, zoals bij De Boterhamshow, Sprookjesboom en Sesamstraat. Mark maakte De Vriendelijke Draak in 2012 bij Theater Gnaffel en schreef vervolgens het gelijknamige boek.

De Vriendelijke Draak (4+) is op zaterdag 4 juli om 10.30 uur te zien in de Kleine Zaal van Theater de Speeldoos Baarn. Kaarten zijn exclusief verkrijgbaar via speeldoosbaarn.nl voor € 8,50 per kind en € 9,50 per begeleider.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie