PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Baarn

Youp van ‘t Hek neemt in stijl afscheid van Theater de Speeldoos: ‘Mijn schoonmoeder woont hier’

Podiumkunsten
Foto: Caspar Huurdeman
16 feb 2022, 11:30
Youp van 't Hek trad vanavond voor het laats op in theater de Speeldoos in Baarn
Lachen met Youp in de
Youp van 't Hek trad vanavond voor het laats op in theater de Speeldoos in Baarn Lachen met Youp in de "Laatste Ronde” Verslaggever Christine Schut sprak met Youp voor de Baarnsche Courant.
BAARN

Cabaretier Youp van ‘t Hek heeft gisteravond in stijl afscheid genomen van Theater de Speeldoos. De ongeveer negentig bezoekers beleefden een mooie avond. Het was de laatste van vijf try-outs in Baarn. Normaal gesproken was dit de laatste try out waarna Van ‘t Hek op tournee zou gaan met zijn voorstelling ‘De Laatste Ronde’. Door alle coronamaatregelen heeft hij enige vertraging opgelopen. Theaterdirecteur Tom van der Poel was blij dat de cabaretier wilde poseren voor de nieuwe poster met logo van het theater. 

,,U begrijpt dat als een theater De Kroon gaat heten, ik daar als republikein niet kan optreden”, startte Youp van ‘t Hek traditiegetrouw zijn conference met een lokaal tintje. ,,Maar ik begrijp ook wel dat de naam Speeldoos anno 2022 niet meer kan vanwege de seksuele associatie.” De toon was gezet voor een, even traditiegetrouw, scherp programm..

Deel dit artikel via:
advertentie