Afbeelding
Foto door Martin Péchy via Pexels

Kunst om op te zitten

Partnercontent

Een zitbank koop je in eerste instantie natuurlijk om heerlijk op te kunnen zitten, liggen of hangen na een lange dag werken. Dat heb je namelijk verdiend. Maar je kan je nieuwe zitbank of fauteuil ook zien als betaalbare kunst om op te zitten. Een Leolux tweedehands bank of fauteuil bijvoorbeeld is niet alleen fijn om in te relaxen, het is ook nog eens een kunstwerk, gemaakt door echte designers om van te genieten.

Nederlands design voor de woonkamer

Leolux is slechts een van de Nederlandse bedrijven die designbanken maken. Zij doen dit echter al sinds 1934, maar dan onder de naam Zuid-Nederlandse Clubmeubelfabriek. In 1948 veranderde de naam naar Leolux en kwam de kenmerkende leeuw in het logo. Door de jaren heen werden er door echte ontwerpers verschillende fauteuils en banken. Zoals de Bora-reeks, ontworpen door Axel Enthoven. Het bekendste is Pallone, de ballonstoel die in 1989 werd ontworpen om te pronken in het Huis van de Toekomst. Ook heel bijzonder is de zogeheten ‘plugged furniture serie’ uit 1996. Deze banken en stoelen werden gemaakt door zowel gerenommeerde ontwerpers als een designteam van Philips om zo audio- en videoapparatuur volledig te integreren in de design banken en relaxstoelen. Dat maakt het wel een heel bijzonder merk.

Een designbank in je interieur

Kies je voor een Leolux tweedehands, dan weet je dat je echt kwaliteit en een bijzonder design in huis haalt. Dat moet natuurlijk wel passen bij je huidige interieur, vooral als je die niet in zijn geheel wil aanpassen aan de Leolux tweedehands design zitbank of fauteuil. Bovendien wil je zo een bijzonder meubelstuk de ruimte geven om bewonderd te worden. De juiste bank uitzoeken doe je vooral aan de hand van het kleurenpalet in je woning. Heb je veel warme tinten in huis, kies dan een stoffering die daarbij past. Dat geldt ook voor koele kleuren natuurlijk. Zorg ervoor dat de bank, salontafel of fauteuil opvalt in je interieur. Bestaat je interieur uit donkere, warme houttinten, dan past een rode bank daar perfect bij. Daarnaast is het goed om vast te bedenken of je een leren bank of stoel zoekt of juist iets van metaal en stof, wat weer goed past bij een industriële, moderne look.

Hoe groot mag het zijn

Als je kiest voor een Leolux tweedehands zitbank, dan is het belangrijk dat dit de blikvanger wordt van je woonkamer. Zo een prachtige designbank moffel je niet weg in een hoekje. Zorg dus dat je van te voren weet hoe groot de bank ongeveer mag zijn. Dat doe je door bijvoorbeeld je oude bank op te meten of door een vak af te zetten met schilderstape en dit op te meten. Dan weet je hoeveel ruimte je in je woning reserveert voor een bank met karakter en een bijzonder design.

Accent in de kamer

Je kan natuurlijk ook kiezen voor een bijzondere design fauteuil als accent in je studeerkamer, hobbykamer op zolder of woonkamer. Aangezien een fauteuil kleiner is dan een bank, mag deze ook best een beetje afwijken van de rest van de kamer. Als de kleuren van de stoffering overeenkomen met een schilderij, vloerkleed of bepaalde accessoires dan is dat mooi meegenomen. Op die manier betrek je de stoel namelijk bij het interieur, terwijl hij er eigenlijk niet bij lijkt te horen. Misschien is alles wel heel strak in je woning, behalve die ene stoel, die speels, rond en vrolijk gekleurd de aandacht trekt.

Zoek een ontwerper

Ben je helemaal weg van een bepaalde ontwerper? Veel designmeubelen van Leolux worden natuurlijk niet meer gemaakt, waardoor de keuze dus al snel op een Leolux tweedehands valt. Door de jaren heen heeft dit meubelmerk verschillende designers aan zich weten te binden. Zo zijn er meubels ontworpen door Norbert Beck, Christian Werner en Stefan Heiliger. Maar er zijn nog meer redenen om voor tweedehands te kiezen.

Geleefd design

Design banken zijn sterk gebouwd. Ze zijn immers om op te zitten, al lijkt het een kunstwerk. Omdat ze sterk zijn, gaan ze ook lang mee. Het kopen van een tweedehands meubelstuk is heel duurzaam. Er zijn immers geen grondstoffen meer nodig om een bank te maken; dat is allang gebeurt. Bovendien hebben tweedehands meubels karakter en een mooie uitstraling. Ze hebben geleefd en zijn nog lang niet klaar met het beleven van avonturen. Dit geldt overigens voor alle meubels waarvoor goed is gezorgd door de vorige eigenaar. Of je dus nu kiest voor een Leolux tweedehands of een ander merk; ze zijn bijzonder.

advertentie