Afbeelding
Foto van Admiral_Lebioda via Pixabay

Waarom is advies met betrekking tot zonnepanelen belangrijk?

21 maart 2024 om 13:05 Partnercontent

Een zonnepanelensysteem is een mooie investering voor je woning. Je kunt effectief op de energiekosten besparen en je zorgt voor een verduurzaming van je woning. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar het kan er ook voor zorgen dat je woning een positiever energielabel krijgt. Uiteindelijk maakt dit je woning ook meer waard, wat financieel weer een mooi voordeel is. Wil je zonnepanelen aanschaffen, dan is een gedegen advies wel belangrijk. Diverse bedrijven, zoals Atlas Power, bieden een complete service van advies tot installatie en nazorg. Waarom is advies nu zo belangrijk als het om zonnepanelen gaat? Wij geven je inzicht in een aantal belangrijke zaken.

Een juiste plaatsing van de zonnepanelen op het dak

Om een optimaal rendement te behalen is het belangrijk dat de zonnepanelen juist worden geplaatst. Stel, je wilt zonnepanelen in Amersfoort op een plat dak laten installeren. Dan is de plaatsing anders dan wanneer je een hellend dak hebt. Het bepalen van een optimale plaatsing van de zonnepanelen op jouw specifieke dak is van groot belang voor het uiteindelijke rendement dat je behaalt. Een deskundig advies helpt je bij het bepalen van de juiste plaatsing. Zo kan de adviserende partij je meer inzicht geven in oriëntatie ten opzichte van de zon, eventuele schaduwval gedurende de dag en de eventuele hellingshoek.

De keuze voor de juiste zonnepanelen

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen en het is belangrijk dat jij kiest voor de zonnepanelen die het best bij jou en je woning passen. Alle soorten zonnepanelen hebben eigen voor- en nadelen, kenmerken en eigenschappen. Je budget kan een rol spelen in het maken van een keuze voor een bepaald type zonnepaneel, maar ook de ruimte op het dak speelt hierin een rol. Daarnaast kan een ervaren partij je adviseren over de geschikte systeemgrootte en -capaciteit. Dit gebeurt veelal op basis van jouw energieverbruik, en te verwachten energieverbruik in de toekomst, wat natuurlijk heel persoonlijk is. Tot slot moet het systeem ook technisch compatibel zijn met je elektrische installatie in huis én de structuur van je dak. Ook op dit vlak is een gedegen advies belangrijk.

Duidelijkheid in het financiële plaatje

De aanschaf van zonnepanelen is een investering in de toekomst, een investering die zich op den duur ook terug zal betalen. Toch moet je de investering nú doen en dat betekent dat het belangrijk is om duidelijkheid te hebben over het financiële plaatje. Op de eerste plaats wil je zeker zijn dat het zonnepanelensysteem binnen je budget past. Een ervaren partij kan je adviseren en mogelijkheden voorleggen die binnen jouw specifieke budget vallen. Daarnaast weet een ervaren partij ook alles van tegemoetkomingen en subsidies die mogelijk voor jou gelden. Op deze manier heb je altijd een duidelijk zicht op de totale investering die je nu doet én krijg je zicht op de winst die je er op de lange termijn mee behaalt. Dit helpt je om ook op het financiële vlak de juiste keuze te maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie