Afbeelding
Foto Pexels

Wil je je volgende woning kopen? Zo vind je een goede hypotheekadviseur

31 januari 2024 om 07:35 Partnercontent

Hebben jullie een kind gekregen? En willen jullie daarom groter gaan wonen? Als je je volgende woning wilt kopen is er een hoop waar je rekening mee dient te houden. De financiering is vaak op zich al een ingewikkeld aspect hiervan. Of het nou gaat om het verhuizen naar een groter huis voor een groeiend gezin of een kleinere woning vanwege het lege nest syndroom: een hypotheekadviseur kan enorm waardevol zijn om het financiële deel van het kooptraject een stuk behapbaarder te maken. In deze blogpost bespreken we waarom het belangrijk is om een hypotheekadviseur in de arm te nemen

Kennis en ervaring

Het kopen van een woning gaat verder dan alleen kijken naar de beschikbare woningen op de markt. Een hypotheekadviseur kan je adviseren over de verschillende hypotheekopties, de voor- en nadelen van de verschillende rentepercentages en de belastingtechnische gevolgen van je keuzes. Dit zijn zaken waar je zonder de relevante kennis en ervaring moeilijk inzicht in kunt krijgen. Een hypotheekadviseur kan op basis van jouw specifieke situatie precies aangeven welke opties het beste bij jouw situatie passen.

Besparen van kosten

Het kopen van een woning is een groot financieel plaatje. Het krijgen van een hypotheek gaat hand-in-hand met veel kosten. In sommige gevallen kunnen deze kosten behoorlijk oplopen. Een hypotheekadviseur kan je helpen om te letten op zaken zoals de rentepercentages en de afsluitkosten, wat uiteindelijk kan leiden tot besparingen. In veel gevallen kan dit resulteren in duizenden euro’s aan besparingen op de lange termijn.

Meer inzicht in jouw financiële situatie

Een hypotheekadviseur helpt je ook om aanvullende financieringsopties te bekijken en te begrijpen welke opties het best bij jouw persoonlijke financiële situatie passen. Bijvoorbeeld als je zelf moet bijdragen aan je hypotheek, of als je een hypotheek kunt krijgen met behulp van de stimuleringslening van de overheid. Ze kunnen je ook adviseren over hoe je jouw financiële situatie kunt verbeteren voordat je een hypotheek aanvraagt.

Minder stress

Het regelen van de financiering van een nieuwe woning kan veel stress opleveren, met name als dit een eerste investering is. Een hypotheekadviseur kan je hierbij helpen door het proces rustiger en gestructureerder te maken. Zo heb je meer tijd om andere zaken rondom de aankoop van de woning te regelen en kun je meer genieten van de aankoop van jouw nieuwe woning.

Persoonlijke aandacht

Iedereen heeft een unieke financiële situatie. Samen met een hypotheekadviseur kan je uitzoeken welke opties het beste bij jouw individuele situatie passen. Hierbij is het van belang dat je een hypotheekadviseur kiest die de tijd neemt om persoonlijke aandacht te geven aan jouw situatie en wensen. Door een hypotheekadviseur te kiezen van een partij zoals Hypotheek Visie, weet je dat je persoonlijke aandacht en inlevingsvermogen van de adviseur goed is gewaarborgd.

Hoge slagingskans

Het kopen van een woning is een groot proces. Als je in gesprek gaat met een hypotheekadviseur, vergroot je de kans op een succesvolle afhandeling van de financiering van je nieuwe woning. Een hypotheekadviseur heeft de nodige kennis en ervaring om je bij te staan in dit proces en om de kans op een succesvolle afhandeling te verhogen. Door deze expertise kun je met meer vertrouwen en een beter gevoel de volgende stap in de aankoop van jouw woning te zetten.

Zoek een passende hypotheekadviseur

Het is belangrijk om een goede hypotheekadviseur te vinden om je bij dit traject te begeleiden. Hiervoor kun je je tot de bank wenden. Alle drie de grote Nederlandse banken hebben hypotheekadviseurs in dienst die je kunnen helpen een hypotheek af te sluiten die bij jouw situatie past. Naast deze hypotheekadviseurs heb je ook de mogelijkheid om een onafhankelijk hypotheekadviseur te zoeken. Deze geeft een meer evenwichtig overzicht van de moeilijkheden bij de verschillende geldverstrekkers. 

Een ander aspect dat belangrijk is is of je bij een geldverstrekker met een winstoogmerk een hypotheek wilt afsluiten of dat je dat liever met een not-for-profit partij in zee gaat. In het laatste geval kun je je bijvoorbeeld wenden tot een hypotheekadviseur van Univé.

Samenvatting

Als je je volgende woning wilt kopen is het verstandig om een hypotheekadviseur in de arm te nemen die ervaring heeft en het liefst een die onafhankelijk is en werkt met not-for-profit partijen. Een hypotheekadviseur biedt een schat aan kennis en ervaring die je niet makkelijk zelf je eigen kunt maken. Door gebruik te maken van deze expertise heb je hogere kans van slagen bij het verkrijgen van financiering. Bovendien zal het besparen van kosten en de persoonlijke aandacht die je ontvangt van de hypotheekadviseur bijdragen aan een rustiger proces en een beter verloop van het gehele aankoopproces van jouw nieuwe woning. Twijfel daarom niet te lang om in gesprek te gaan met een hypotheekadviseur als je je volgende woning wilt financieren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie