Even uitblazen met een 'white coffee' bij Boot. Denise, Helen en Tim (vlnr).
Even uitblazen met een 'white coffee' bij Boot. Denise, Helen en Tim (vlnr). Celia de Vree

Fan van onze ‘stroepwaffels’

20 augustus 2022 om 14:27 Overig

BAARN Ze vinden het hier allemaal ‘friendly’, ‘lovely’ en ‘beautiful’. De drie Engelse scoutingbegeleiders die bij Boot koffie zitten, zijn dol op Baarn. En de ‘stroepwaffels’ vinden ze meer dan heerlijk.

De drie kampleiders logeren op scoutingcentrum Buitenzorg aan de Amsterdamsestraatweg. Daar kamperen ze met zestien kinderen en zeven begeleiders in twaalf tenten. Vier leiders zijn vanmiddag met de kinderen naar het Klimbos in Lage Vuursche. Zij drieën doen vandaag de boodschappen. Maar eerst: even uitblazen met een ‘white coffee’. 

De serveerster weet wat ze daarmee bedoelen en brengt al snel de gevraagde bestelling. Ook reikt ze een extra kussentje aan voor op de stoel. Tevreden gaan de drie vrijwilligers zitten. ,,Iedereen in dit dorp is zó vriendelijk en hulpvaardig”, vindt Denise Booth. Helen Crampton en Tim Wakefield, allen uit Chesterfield, beamen dit. Toen ze pizza’s bestelden was een heleboel overleg nodig voordat alle bestellingen waren genoteerd. ,,En we kregen nog korting ook”, meldt Tim tevreden. 

De scoutinggroep heeft vanuit Engeland zelf wat etenswaren meegenomen. Denise: ,,We hebben glutenvrije producten mee voor één van ons. Maar er zijn strenge regels op de import van voedsel. Dus nu zoeken we hier in de Jumbo supermarkt naar producten die lijken op wat wij in Engeland altijd gebruiken. Het is goed voor de kinderen ook eens iets uitproberen dat ze niet kennen. Maar jullie bacon is prima hebben we al ontdekt.”

PUREE EN TAART Vanavond staat er ‘mash’ op het menu, aardappelpuree. En ze moeten op zoek naar taart. Denise wordt binnenkort 71 jaar en is dit jaar 53 jaar bij de scouting. Eén van de jonge kampleiders die nu mee is als staflid, was vroeger nog bij haar als scout in het kamp. Dat bijzondere jubileum moet worden gevierd. En natuurlijk gaat er een pak ‘stroepwaffels’ in de boodschappenmand, daar is vooral Tim een groot fan van. 

Het dorp vinden ze alle drie ‘adorable’. ,,Het is lekker rustig en vriendelijk met veel leuke winkeltjes.” Denise heeft bij Douglas een cadeautje gekocht voor haar man. ,,Aftershave voor Kerstmis. De mevrouw excuseerde zich dat ze nog geen kerstinpakpapier had. Dat bedoel ik met dat iedereen zo vriendelijk is.” 

Op het programma staat deze week nog een bezoek aan Paleis Soestdijk. ,,The big white palace. Daar woonde de koninklijke familie toch? Maar wie woonde er dan in dat kasteel ernaast, Greenfield’s Castle heet dat? Ook een koning?”, zijn ze het spoor even bijster. Van de uitleg dat verderop in Lage Vuursche nog een kasteeltje staat waar de voormalig koningin van Nederland woont, zijn ze helemaal onder de indruk. ,,We wisten niet dat jullie hier zo veel kastelen en paleizen hadden. Wow.”

Als ze zaterdag weer naar huis afreizen, zullen ze moe zijn maar voldaan. In één week zijn ze naar De Efteling, het Klimbos, het Bosbad, de midgetgolf, waterfietsen op de gracht in Utrecht én naar Amsterdam geweest. ,,We hebben nog een week extra nodig om bij te komen!”

Celia de Vree

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie