Scholieren genieten van atletiekdag

3 jun, 10:14 Overig Sjaak Hoogendoorn
Deze leerlingen van de Amalia Astro en de Aloysiusschool geven alles tijdens het hordelopen.
Deze leerlingen van de Amalia Astro en de Aloysiusschool geven alles tijdens het hordelopen.

BAARN Het weer kon niet beter en de kids waren in uitgelaten stemming. Op donderdagochtend hield de atletiekvereniging BAV een buitendag voor de basisscholen. Bewegen staat voor de jeugd hoog in het vaandel en is hard nodig. 

De Baarnse Atletiek Vereniging (BAV) is traditioneel de gastheer voor de jaarlijkse atletiekdag voor de Baarnse basisscholen, samen georganiseerd door de sportcoördinatoren van de gemeente Baarn. Bewegen is in deze tijd van tablets en mobiele telefoons belangrijker dan ooit. Dat merkt BAV-trainer Daan Timmer (20) regelmatig. Hij traint de A-pupillen van de BAV en begeleidt deze donderdag de scholieren. ,,Dit jaar zijn de kinderen allemaal best fit. Maar we maken wel eens mee dat er kinderen zijn die fysiek, motorisch en conditioneel slecht zijn. Die zitten de hele dag te gamen in plaats van lekker buiten bezig te zijn. Die kunnen amper een half rondje rennen en zijn dan buiten adem.”

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.