Sopraan Johanette Zomer en gitarist Michiel Niessen speelden van Beatles tot Bach.
Sopraan Johanette Zomer en gitarist Michiel Niessen speelden van Beatles tot Bach. Caspar Huurdeman

Beroemde sopraan in de Pekingtuin: repertoire van Beatles tot Bach

24 juli 2022 om 21:52 Muziek

BAARN Het is een bekende en gewaardeerde naam in de oude muziek. Sopraan Johannette Zomer trad met gitarist Michiel Niessen zondagmiddag op in het Koepelconcert in de Pekingtuin. Ze experimenteerde -in aanwezigheid van burgemeester Mark Röell en echtgenote Hellen en wethouder Mark Veldhuizen- met haar repertoire en zong zes eeuwen muziek. 

Het was zinderend heet afgelopen zondagmiddagen en het publiek zocht dan ook de schaduw op. Onder de hoge bomen en inderhaast opgezette tenten luisterden circa 300 aanwezigen naar liederen van P.C. Hooft uit eind 1500 tot songs van Doris Day en Wim Sonneveld met ‘Het dorp’. De sopraan gaf na het concert aan de akoestiek van de Baarnse Pekingtuinkoepel uitzonderlijk goed en zelfs ‘uniek’ te vinden en de sfeer zeer gemoedelijk. 

Organisator Mylou Mazali ziet het publiek wekelijks groeien. ,,Het wordt echt een bekend evenement”, constateert ze tevreden. Het doel is de gratis concertreeks volgend jaar voort te zetten. ,,We hopen dat de gemeente weer helpt en we zoeken sponsoren”, laat ze weten. Het publiek is onverdeeld enthousiast. ,,Ik kom elke week. Fantastisch toch dat dit gratis wordt georganiseerd. In welk dorp of stad vind je dat nou?”, is een aanwezige vrouw vol lof. De dame heeft er zelfs de race van Max Verstappen voor laten schieten, laat ze weten. ,,Dat is ‘t helemaal waard.”

door Celia de Vree

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie