Kleine Kom blijft modderpoel; geen geld voor goede oplossing

23 mei, 08:23 Natuur en milieu Baarnsche Courant
Bij het kleinste buitje regen treedt de vijver buiten zijn oevers. Kinderen maken van de nood een deugd.
Bij het kleinste buitje regen treedt de vijver buiten zijn oevers. Kinderen maken van de nood een deugd.

BAARN Op de vraag of de wateroverlast bij de Kleine Kom in het Baarnse Bos opgelost gaat worden, is het antwoord: nee. Herstel gaat in de tienduizenden euro’s lopen en dat geld is er simpelweg niet. 

Terwijl het hele Baarnse Bos de laatste droge weken snakte naar een beetje vocht, was de aarde rondom de Kleine Kom nog kleddernat. Rondom de hardstenen rand ligt de blubber enkeldiep terwijl iets hoger op het talud het gras er juist gortdroog en verschroeid bij ligt. 

De wateroverlast heeft te maken met het opkomende grondwater, vertelt boswachter Rein Zwaan van Staatsbosbeheer. ,,Er is een onderzoek geweest naar de oorzaak. Dat is een technisch verhaal. Het komt er op neer dat een oplossing een enorm bedrag zou gaan kosten. Zeker wel vijftigduizend euro. Dat geld is er simpelweg niet. We hebben er voor gekozen om de situatie zo te laten als hij nu is.” 

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.