Gerenommeerde Bachvertolker in Kasteel Groeneveld

13 januari 2019 om 07:58 Uit-cultuur/nieuws

BAARN Laurens de Man zal zondagmorgen 20 januari in de concertserie van de Baarnse Muziekkring in Kasteel Groeneveld een pianorecital geven. Daarbij zal hij onder meer de bekende Goldbergvariaties zal spelen.

Laurens de Man (1993) is een veelzijdig musicus, actief als pianist en organist, zowel solistisch als in kamermuziekverband. Hij studeerde piano en orgel (twee masters) aan het Conservatorium van Amsterdam en sloot deze studies af met de vermeldingen "uitmuntend" en "cum laude". Sinds oktober 2017 zet hij zijn studie voort aan de Berlijnse Universität der Künste bij Leo van Doeselaar (Konzertexamen Orgel).

Laurens won diverse prijzen, onder andere tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in Den Haag, bij het internationale 'Klavierwettbewerb J.S. Bach' in Würzburg en bij de International Martini Organ Competition in Groningen. In november 2017 verscheen een piano-CD met klavierwerken van J.S. Bach. In 2018 werd hem de Sweelinck-Mullerprijs toegekend, een stipendium voor veelbelovende jonge organisten.

Sinds 2012 is hij pianist van het Chimaera Trio, dat veelvuldig optreedt en prijzen won bij de Storioni Ensemblewedstrijd in 's-Hertogenbosch en het Tristan Keuris Kamermuziekconcours in Amersfoort. Voor dit trio arrangeert Laurens ook regelmatig muziek, van Pachelbel tot Mahler.

Sinds januari 2012 is Laurens hoofdorganist van de Janskerk in Utrecht, waar hij een Bätz-Witte orgel uit 1861 bespeelt.

Voor zijn optreden in Kasteel Groeneveld staan op het programma de 'Geistervariationen' van Robert Schumann en de Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach.

Het concert vindt plaats op zondag 20 januari in Kasteel Groeneveld in Baarn. Het begint om 12 uur en duurt ongeveer 1 uur. De toegangsprijs bedraagt € 15,00 voor volwassenen en € 10,00 voor kinderen t/m 12 jaar (contant te betalen, want pinnen is niet mogelijk).

Belangstellenden kunnen reserveren per e-mail: info@baarnsemuziekkring.nl of telefonisch 035-6409392. De kaarten liggen dan voor u klaar bij de ingang van het kasteel voor aanvang van het concert (afhalen tot 15 min. voor aanvang). Er zijn ook kaarten te verkrijgen aan de zaal, voor aanvang van het concert.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie