Ketevan Sharumashvili treedt zondagmorgen 15 maart op in de concertserie van de Baarnse Muziekkring in Kasteel Groeneveld.
Ketevan Sharumashvili treedt zondagmorgen 15 maart op in de concertserie van de Baarnse Muziekkring in Kasteel Groeneveld.

Bijzonder pianorecital in Kasteel Groeneveld

8 maart 2020 om 08:01 Podiumkunsten

BAARN Ketevan Sharumashvili treedt zondagmorgen 15 maart op in de concertserie van de Baarnse Muziekkring in Kasteel Groeneveld.


Roel Drost

Ketevan heeft voor dit optreden een speciaal programma gemaakt met als thema "Bewerkingen". Zij zal bewerkingen voor piano spelen gemaakt door Franz Liszt en de Nederlandse componist Egon Petri van werken van Bach, Schubert, Wagner en Verdi. Bij de oorspronkelijke composities gaat het bijvoorbeeld om een cantate, een stuk uit een opera of een lied voor zangstem met pianobegeleiding.

De bewerkingen zijn echt méér dan simpele "vertalingen" van de oorspronkelijke composities. De bewerkers hebben met hun inbreng, zowel muzikaal als pianotechnisch, nieuwe meesterwerken gecreëerd en dat, zonder de essentie van de oorspronkelijke composities aan te tasten. Heel knap! Terecht zijn veel van de bewerkingen populaire concertstukken geworden.

Met Ketevan aan de vleugel zal het recital op 15 maart daarom zeker een belevenis worden. Zij is geboren in Tbilisi in Georgië. Haar muzikale talent werd ontdekt toen ze als klein kind op de piano van de buren begon te spelen - en dat deed ze bijzonder goed! Toch ging ze pas op twaalfjarige leeftijd naar het muziekgymnasium voor getalenteerde kinderen in Tbilisi. Amper twee laar later wint ze al de eerste prijs bij de Rubinstein Competitie in Parijs. In Italië, Griekenland en Nederland won ze daarna nog meer prijzen.

Ketevan woont tegenwoordig in Nederland en heeft tijdens haar recitals met haar prachtige gevoelige spel al veel harten veroverd. Ook in het buitenland treedt zij regelmatig op.

Het concert vindt plaats op zondag 15 maart 2020 in Kasteel Groeneveld in Baarn. Het begint om 12 uur en duurt ongeveer 1 uur. De toegangsprijs bedraagt € 15,00 voor volwassenen en € 10,00 voor kinderen t/m 12 jaar (contant te betalen, want pinnen is niet mogelijk).

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal, maar het is verstandig te reserveren om verzekerd te zijn van een plaats. Dit kan per e-mail: info@baarnsemuziekkring.nl of telefonisch via 035-6409392.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie