Uitvoering door jeugdtheaterschool Marmelijn.
Uitvoering door jeugdtheaterschool Marmelijn. Marc van Driel

Inschrijven voor Marmelijn; Theater voor alle leeftijden

Kunst

BAARN Vanaf heden kunnen geïnteresseerden zich weer inschrijven voor het nieuwe seizoen, seizoen 2022-2023, van Jeugdtheaterschool Marmelijn. Marmelijn biedt kinderen en jongeren uit Baarn en omstreken in de leeftijd van 4 tot en met 18 jaar toneel en musicallessen. Alle lessen worden gegeven in Theater de Speeldoos. 

Heb jij altijd al eens op het podium willen staan? Altijd al willen toneelspelen? Of willen toneelspelen, zingen en dansen? Dan is Marmelijn echt iets voor jou en ben jij Marmelijns nieuwe jr. acteur/actrice! Naast spelplezier tijdens de lessen en het maken van een voorstelling met je groep, vergroot het volgen van de theaterlessen van Marmelijn je zelfvertrouwen en leer je jezelf te presenteren. Tevens biedt Marmelijn spelers die verder het vak in willen begeleiding en auditietraining aan. Veel spelers van Marmelijn hebben inmiddels hun weg gevonden in het vak als acteur, theatertechnicus of theaterdocent.

BASISSCHOOL Voor de spelers die op de basisschool zitten, heeft Marmelijn de kleuterklas, speelklassen en de musicalklassen. Spelers worden op leeftijd ingedeeld waardoor zij met hun groep een programma op maat krijgen. In de kleuterklas wordt er op een speelse wijze kennis gemaakt met het spelen. In de speelklassen leer je steeds meer over acteren. De spelers die kiezen voor de musicalklassen krijgen les in spel, zang en dans. Alle groepen van Marmelijn spelen hun eigen voorstelling aan het einde van het seizoen.

MIDDELBARE SCHOOL De jongeren van Marmelijn volgen toneellessen in de toneelklassen of musicallessen in de musicalklassen. In de toneelklassen gaan we dieper in op het acteren. Je leert hoe je een personage speelt, je je echt goed kunt inleven in je rol en door middel van verschillende theateropdrachten krijg je het spelen steeds beter onder de knie. In de musicalklassen verdiep je je in alle facetten van het musicalvak: spel, zang en dans. Ook in de musical en toneelklassen werk je toe naar je eigen voorstelling met je groep.

INSCHRIJVEN Inschrijven gaat via het inschrijfformulier op de website van Marmelijn www.marmelijn.nl

Nieuwe spelers kunnen de lessen tot de herfstvakantie volgen. Als blijkt dat een speler de lessen toch niet zo leuk vindt, kan de speler nog kosteloos worden uitgeschreven. Dit geldt overigens ook voor de huidige spelers (spelers die al bij Marmelijn spelen, hoeven zich niet opnieuw in te schrijven!). Bijvoorbeeld bij de overgang van het basisonderwijs naar de middelbare school of bijvoorbeeld aan de start van het examenjaar is dit handig. Zo kunnen ouders en speler de eerste periode aankijken of alles te combineren is. Schrijf je zo snel mogelijk in. In het weekend van het Cultureel Festival wordt de indeling bekend gemaakt. Voor vragen over het inschrijven, kunt u terecht bij Marc van Driel: 0616621341

29 JUNI OPEN LES Op woensdag 29 juni geeft Marmelijn een open les in Theater de Speeldoos aan Rembrandtlaan 35 te Baarn van 15.30 tot 17.00 uur. Dit is een unieke kans om alvast een kijkje te nemen in de lessen van Marmelijn. De open les is voor kinderen van alle leeftijden.

Opgeven voor de open les gaat via de website van Marmelijn.

Tijdens de open les maken de spelers kennis met toneelspelen. Ouders mogen dan het laatste kwartier komen kijken om te zien wat er in de open les allemaal gedaan is. Uiteraard worden spelers voor het theaterseizoen ingedeeld bij hun leeftijdsgenoten

advertentie