Haley Bennett en Peter Dinklage schitteren in Cyrano.
Haley Bennett en Peter Dinklage schitteren in Cyrano. Peter Mountain

Magische musical Cyrano in Theater de Speeldoos

21 april 2022 om 11:31 Film

BAARN Theater de Speeldoos vertoont maandag 25 april om 20.15 uur de magische musical Cyrano. Met deze muzikale film onthaalt regisseur en Oscarwinnaar Joe Wright ons op een symfonie van emoties met muziek, romantiek en schoonheid, een nieuwe versie van het tijdloze verhaal over een hartverscheurende driehoeksrelatie. Voor deze vertoning zijn nog kaarten beschikbaar.

Cyrano de Bergerac, gespeeld door Peter Dinklage, is zijn tijd vooruit en is niet alleen een briljant zwaardvechter in duels, maar ook uiterst bedreven in het verbale steekspel. Maar omdat hij ervan overtuigd is dat hij vanwege zijn uiterlijk nooit het hart zal veroveren van een toegewijde vriendin, de bevallige Roxanne (Haley Bennett), heeft hij haar nooit deelgenoot gemaakt van zijn gevoelens. Bovendien is Roxanne tot over haar oren verliefd op Christian (Kelvin Harrison Jr.).

Cyrano de Bergerac, het klassieke toneelstuk van Edmond Rostand dat zich afspeelt in 17e-eeuws Frankrijk, werd al vaker verfilmd. De bekendste versie is waarschijnlijk die van Jean-Paul Rappeneau uit 1990, bekroond met tientallen prijzen, waarin Gérard Depardieu de titelrol speelde. Met een prothese op zijn gezicht, want Cyrano’s onzekerheid wordt veroorzaakt door zijn grote neus.
Peter Dinklage, vooral bekend door zijn rol als Tyrion Lannister in de serie Game of Thrones, zet geen nepneus op. Zijn Cyrano wordt gehinderd door zijn kleine gestalte. Misschien is het ook trots en zijn romantische inborst, waardoor hij liever op de achtergrond blijft en zijn liefde voor Roxanne verborgen houdt. Cyrano zit vol met zichtbaar plezier gespeelde liefdesperikelen en heeft een prachtige vormgeving. Acteur Peter Dinklage is zo goed dat Cyrano’s angst voor afwijzing bijna onnodig lijkt. De ervaren Engelse regisseur Joe Wright (Darkest Hour, Anna Karenina, Atonement) maakt er een wervelend geheel van waarin je, als kijker, wordt meegezogen.

KAARTEN Cyrano is op maandag 25 april om 20.15 uur te zien in Theater de Speeldoos Baarn. Filmkaarten zijn verkrijgbaar via www.speeldoosbaarn.nl/film voor € 10,50 per kaart. De kaartprijs aan de theaterkassa is € 11,50. Een consumptie is bij de kaartprijs inbegrepen. Na uw online betaling ontvangt u de tickets per e-mail. De theaterkassa is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 10:00 tot 12:00 uur. Op dinsdag en vrijdag is de theaterkassa gesloten. Deze film wordt met pauze vertoond.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie