Er worden kandidaten gezocht voor nieuwe producties.
Er worden kandidaten gezocht voor nieuwe producties. Marc van Driel

Auditie bij Marc van Driel; Nieuw talent kan zich melden bij Theaterhuis

23 juni 2022 om 17:00 Kunst

BAARN Theaterhuis Marc van Driel houdt auditie voor de nieuwe producties. Op 26 juni organiseert Theaterhuis Marc van Driel een auditie voor haar nieuwe producties voor seizoen 2022-2023. 

De auditie vindt plaats in het Poorthuis, Kerkstraat 28 te Baarn van 19.00-21.30 uur. Jongeren vanaf 11 jaar en volwassenen kunnen auditie doen. Van tevoren opgeven is niet nodig. Het meedoen aan de auditie is gratis.

BEGRIP Het Theaterhuis is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in Baarn en omstreken. Spelers komen uit Baarn, Soest, Bunschoten, maar ook uit Hilversum, Amersfoort en Bussum. Het Theaterhuis heeft in de afgelopen jaren veel succesvolle producties op de planken gebracht als ‘Scrooge’, ‘Macbeth’, ‘Hamlet’, ‘Pinokkio’, ‘Ghetto’ en verschillende musicals. 

,,Het Theaterhuis richt zich op jongeren vanaf 11 jaar en volwassenen die samenwerken en spelen in de producties. Immers, je leert altijd van elkaar. Op deze manier ontstaat er een grote verscheidenheid in de cast wat ontzettend leuk is om mee te werken, maar ook als publiek om naar te kijken,” aldus Marc van Driel. 

TOTAALTHEATER ,,Het Theaterhuis richt zich eigenlijk op totaaltheater: zang, dans en spel. Het is prachtig om te zien hoe al deze disciplines samenkomen. Bovendien is het ook fijn dat spelers er ook voor kunnen kiezen alleen te acteren. Je hoeft echt niet allemaal solo te zingen”, aldus de theatermaker. 

NIEUWE CAST Voor de komende producties is het Theaterhuis dan ook weer op zoek naar een nieuwe cast voor haar producties in de leeftijd vanaf 11 jaar en ouder. ‘Wat ik erg leuk vind om te zien, is dat veel spelers van het Theaterhuis inmiddels hun weg hebben gevonden naar het professionele circuit’

AUDITIE DOEN De auditie vindt plaats in de vorm van een open les. Met alle kandidaten gaan we aan de slag met verschillende opdrachten waarbij het samenwerken en samenspelen centraal staan. 

De laatste 3 kwartier van de auditie wordt besteed aan de kandidaten die solo willen zingen. Let wel: dat is dus niet verplicht. 

De kandidaten die dat wel willen, bereiden een couplet en een refrein voor van een liedje dat zij zelf willen zingen. Dat mag met een karaokeversie, maar je mag ook acapella zingen. De uitslag van de auditie wordt binnen een week bekend gemaakt.

ZANG EN DANS Het Theaterhuis werkt met verschillende professionals uit het vak. De zangcoaching wordt verzorgd door Gaby Kaihatu en Tamar Floor. 

Amel Tanis neemt de dans voor haar rekening en Marc van Driel is verantwoordelijk voor de regie en de artistieke leiding.

Het Theaterhuis hoopt vele auditanten te verwelkomen op 26 juni van 19.00 uur tot 21.30 uur in het Poorthuis. Mocht je mee willen doen en verhinderd zijn op de 26e neem dan even contact op met Marc van Driel via de mail: mjvandriel@hotmail.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie