Nog twee weken kan iedereen fietsen en wandelen door Baarn voor de Kunst Kijk Route.
Nog twee weken kan iedereen fietsen en wandelen door Baarn voor de Kunst Kijk Route. Charlien van der Stoep

Kunst Kijk Route Baarn op volle toeren

15 juli 2021 om 11:30 Kunst

BAARN Nog twee weken lang, tot en met zondag 26 juli, kan iedereen fietsen en wandelen door het kunstdorp Baarn voor de Kunst Kijk Route. Op 65 locaties tonen Baarnse kunstenaars hun werk.

De Baarnse Kunst Kijk Route is zeer divers. In de tuin of op de vensterbanken plaatsen kunstenaars hun werk, op elk moment van de dag kan je jouw route uitstippelen langs de huizen en ateliers van deze kunstenaars en hun werken bekijken. Alle disciplines zijn vertegenwoordigd, zoals fotografie, abstracte kunst, stillevens en keramiek.

Daarnaast is de route goed te combineren met een bezoek aan een expositie. Bijvoorbeeld bij Herberg Boschoord (gratis entree), waar op dit moment meerdere Baarnse kunstenaars zowel binnen als buiten exposeren.

Een andere prachtige locatie is Kasteel Groeneveld. Hier vind je Herma de Jong Hatdesign, artist in residence, met unieke creaties. Op dit moment lopen er meerdere tentoonstellingen, voor de jongsten onder ons is er de tentoonstelling over Rien Poortvliet en er is ook tentoonstelling over Ben Rikken (tickets via www.kasteelgroeneveld.nl).

De kunstroute kan ook gecombineerd worden met een atelierbezoek. Op doordeweekse dagen, maar zeker ook in de weekenden, openen kunstenaars hun atelier voor bezoek. De ideale gelegenheid om kennis te maken met Baarnse kunstenaars, kunst te kijken én te kopen. Onder andere atelier depARTure, Mi Marie Keramiek, Jolien Pruis en Marion Kraus zijn geopend.
Deze zomer organiseert de Volksuniversiteit Baarn in samenwerking met Baarnse kunstenaars zomerspecials. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor de workshop ‘Stilleven fotograferen’ op dinsdag 27 juli. Deze workshop wordt gegeven door Marion Kraus: ,,De Nederlandse 17e eeuwse kunst staat bekend om zijn stillevens; de schilders konden hun vakmanschap laten zien en de kopers hun rijkdom. Tijdens deze workshop gaan we dit oude thema van stilleven met een modern middel, de digitale camera, weer tot leven brengen.”

Een overzicht van alle locaties, kunstenaars, exposities en openingstijden van de ateliers is te vinden op www.zomerkunstbaarn.nl
De plattegrond is tevens verkrijgbaar bij o.a. de VVV (Stationsplein 74), de Bibliotheek (Hoofdstraat 1) en Wim Hogeveen (Laanstraat 65D).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie