Vanaf 26 juni een maand lang kunst kijken in Baarn.
Vanaf 26 juni een maand lang kunst kijken in Baarn.

Kunst Kijk Route Baarn

23 juni 2021 om 10:00 Kunst

BAARN Iedereen kan vanaf zaterdag 26 juni in de buitenlucht kunst kijken en kennismaken met Baarnse kunstenaars dankzij Kunst Kijk Route Baarn.

 

De Kunst Kijk Route start op zaterdag 26 juni en duurt een hele maand, tot en met zondag 25 juli. Fiets of wandel langs galeries, ateliers en huizen van Baarnse kunstenaars, waarbij deze zich presenteren en allerlei vormen van beeldende kunst op veilige afstand kan worden bekeken. Op elke locatie is er een kunstwerk te zien, een mooi object in de vensterbank of juist een groot werk in de tuin.

Meer dan 65 enthousiaste deelnemers hebben zich aangemeld, waaronder Atelier depARTure, Herma de Jong Hat Design en Peter Altena. Ook ondernemers (winkel en horeca) bieden plaats aan exposanten. Zo is er een aantrekkelijke gevarieerde fiets- en wandelroute door Baarn gecreëerd, en wat verder weg zijn in Groeneveld, Lage Vuursche en bij Sherpa locaties te bezoeken waar bijzondere exposities zijn.

Ook binnen is kunst te bekijken: het eerste weekend van de Kunst Kijk Route valt samen met het Landelijk Atelierweekend (26 en 27 juni). In Baarn openen dan een aantal (beroeps)kunstenaars hun deuren voor een bezoek ‘aan huis’.

Tijdens de Kunst Kijk Route zijn er diverse exposities in Baarn die bezocht kunnen worden. Bij Kasteel Groeneveld lopen er diverse exposities, waaronder een expositie over Ben Rikken. Verder is de beeldentuin van Kunstcentrum Kijkoor (Stichting Sherpa) geopend in het eerste weekend en op doordeweekse dagen. En bij Herberg Boschoord kan je kunst kijken combineren met een hapje en een drankje. Buiten is de beeldentuin en binnen is er een expositie met werk van Jeannine Cappetti.

Op een plattegrond op www.zomerkunstbaarn.nl staan alle adressen, met foto’s van de deelnemende kunstenaars en de openingstijden van galeries en ateliers. Vanaf 20 juni is de kaart ook te krijgen bij onder andere de VVV, de bibliotheek en Wim Hogeveen in de Laanstraat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie