Beelden van David Bowie uit de film.
Beelden van David Bowie uit de film. Eigen foto

Meeslepende film over David Bowie; Nooit eerder vertoonde beelden popicoon

27 november 2022 om 11:58 Film

BAARN Moonage Daydream is een meeslepende bioscoopfilm van de voor een Oscar genomineerde filmmaker Brett Morgen, regisseur van Cobain: Montage of Heck over het leven van David Bowie. De film is op dinsdag 29 november te zien op het filmdoek van Theater de Speeldoos.

De film bevat nooit eerder vertoonde concertbeelden en is een audiovisuele ruimtereis die niet alleen de erfenis van David Bowie belicht, maar ook dient als een gids voor een leven dat zinvol is en ook voldoening geeft in de 21e eeuw. Moonage Daydream is meer dan een documentaire. 

Het is een genre-overstijgende filmische ervaring gebaseerd op een van de meest iconische wereldberoemde rocksterren aller tijden en lijkt nu al een van de bepalende culturele momenten van het jaar te worden. 

‘Wie is hij? Wat is hij?’, klinkt het ergens in Brett Morgens Moonage Daydream. Het is een vraag die David Bowie gedurende zijn hele carrière in vele vormen stelde. Want hij tartte, als mens en artiest, definities en conventies. Van gender, seksualiteit en genre. En dus zocht men porrend en wrikkend naar de vaste kern die toch ergens moest schuilen achter al die verschijningsvormen. Achter de maskers van Ziggy Stardust, Halloween Jack en The Thin White Duke. Achter Bowie de zanger, acteur, kunstschilder.

De film heeft de volledige goedkeuring van Bowie’s nabestaanden en bevat veel van zijn beste nummers, evenals nooit eerder vertoonde concertbeelden. De film is 29 november in Theater de Speeldoos. Kaarten via: speeldoosbaarn.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie