De colonnade wordt prachtig uitgelicht.
De colonnade wordt prachtig uitgelicht. Hizkia Duijst

Website lichtshow Lumineus Baarn in Cantonspark online

11 november 2021 om 12:01 Evenementen

BAARN De website www.lumineusbaarn.nl is online. Lumineus Cantonspark is een geheel nieuw project in Baarn. Het doel van de stichting Lumineus Baarn is om de prachtige stukjes van Baarn meer onder de aandacht brengen door deze plekken uniek te belichten. Het eerste project zal van 6 tot en met 12 december te aanschouwen zijn. Samen met de Stichting Vrienden van het Cantonspark zal deze voormalige botanische tuin sprookjesachtig worden uitgelicht.

Lumineus Cantonspark is een magische lichtshow langs prachtig verlichte paden die door het park slingeren. De artistieke verlichting zal voor een verrassende en onvergetelijke belevenis zorgen. Via een wandelroute onder begeleiding van een gids, wordt u door het prachtige park geleid waar u niet alleen kunt genieten van de verlichting en special effects, maar bezoekers ook worden meegenomen in de geschiedenis van het park.

Onderweg is er ook een speciaal voor deze gelegenheid gebouwd podium waar diverse Baarnse dans- en muziekscholen regelmatig zullen optreden. Dit is echter een open podium, dus het blijft voor de bezoeker een verassing of er op dat moment een optreden is en wie er optreden.

Na afloop krijgen de bezoekers de gelegenheid om te genieten van een drankje in de Wintertuin. Lumineus is volgens de organisatie een gedenkwaardig, gezinsvriendelijk evenement dat bezoekers zeker in kerstsfeer zal brengen.

Bezoekers kunnen via de website Lumineusbaarn.nl een ticket reserveren en een dag en tijdvak kiezen wanneer zij de show willen bezoeken. De show in het Cantonspark Baarn is van 6 t/m 12 december te bezoeken.

STICHTING LUMINEUS De drijvende kracht en organisator is Stichting Lumineus. Deze stichting organiseert licht en geluidshows en is grensverleggend op het gebied van licht- en geluidsinstallaties. Dit jaar organiseert zij voor het eerst het evenement Lumineus Cantonspark in Baarn.

De oprichter Johan Bruinekool is de stichting ooit begonnen met het idee om licht- en geluidshows te organiseren in parken en botanische tuinen. Met zijn brede technische kennis en zijn jarenlange ervaring op het gebied van licht en geluid – onder andere het uitlichten van gebouwen, maar ook podia en festivals - probeert Johan altijd het publiek met iets nieuws te verassen. De technische realisatie wordt uitgevoerd door zijn bedrijf Stage and Studio Light.

Ook de fontein zal worden uitgelicht.
Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie