Fenje Bolt van Tea Bar. De thee wordt in blikjes verpakt bij de Amerpoort.
Fenje Bolt van Tea Bar. De thee wordt in blikjes verpakt bij de Amerpoort. Celia de Vree

Ondernemer pakt kansen in het eigen dorp: ‘Het liefst kiezen voor lokaal’

4 oktober 2022 om 08:14 Achtergrond

BAARN Haar theebedrijf doet internationale zaken en heeft duizenden klanten. Toch zoekt de Baarnse Fenje Bolt altijd eerst in haar eigen gemeente als ze nieuwe plannen maakt. Zo wordt de thee van Tea Bar verpakt door medewerkers van de Amerpoort. 

Ze had een theewinkel in het centrum van Amsterdam en daarbij een webshop. ,,Ergens in 2018 merkten we dat iedereen online ging kopen. Zelfs onze achterburen kwamen niet meer naar de winkel maar lieten thuisbezorgen. Toen hebben we de winkel gesloten”, vertelt ze.

Toen Fenje met haar gezin naar Baarn verhuisde, reed ze een jaar op en neer naar de stad. ,,Veel fijner om nu kantoorruimte op de Baarnsche Dijk te hebben. Ik kan er op de fiets naartoe.” 

NAAR AMERPOORT Ze heeft een groot internationaal klantenbestand van zowel horeca als particulieren. Toch kijkt ze altijd eerst of ze dichtbij iets kan organiseren. ,,Ik las in de krant dat de mensen van Amerpoort teleurgesteld waren toen ze niet meer voor Keune uit Soest konden werken want ze willen graag werken. Ik heb toen gevraagd of ze voor mij de thee in blikjes willen verpakken. Daar zijn ze inmiddels mee gestart. Het is echt een leerproces dat veel sturing nodig heeft, maar ik vind het zo leuk! Ik ga er regelmatig naartoe, breng iets lekkers mee als een klus klaar is en ik ben blij dat ik zo maatschappelijk mijn steentje kan bijdragen.” 

Ook stapte ze in de Laanstraat naar ‘Marian Verft’ toen ze een opdracht had voor haar thee-benodigdheden. ,,In plaats van nieuw te kopen kon het materiaal na haar schilderwerk worden hergebruikt. Ik kijk altijd naar hoe iets duurzaam kan.”  

De ondernemer is recent lid geworden van de BON, het Baarnse Ondernemers Netwerk. ,,Het credo is ‘vieren dat je ondernemer bent’ en dat spreekt me aan. Ik hoop dat we elkaar in Baarn kunnen motiveren en samenwerken. Ik ben voorstander van lokale initiatieven en zou graag kijken waar we kunnen samenwerken.” 

Een Baarnse theespecialiteit heeft ze nog niet ontwikkeld. ,,Die moet natuurlijk ‘royal’ zijn, met een hint van oranje sinaasappel. Dat past goed bij Baarn.”

door Celia de Vree

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie