Baarnse Astrid Hertogh voert vandaag actie: ‘Alle huisartsen zijn straks omgevallen’

1 jul, 08:39 Maatschappelijk Privéfoto
De in Baarn wonende huisarts Astrid Hertogh vreest voor haar 1.207 patiënten.
De in Baarn wonende huisarts Astrid Hertogh vreest voor haar 1.207 patiënten.

BAARN In plaats van naar haar bomvolle spreekuur is huisarts Astrid Hertogh vanochtend vertrokken naar het Malieveld in Den Haag. Met collega’s uit de zorg wordt daar gedemonstreerd tegen de onwerkbare situatie in hun beroep. ,,Het is een noodsignaal want straks zijn er grote groepen mensen voor wie geen huisarts meer beschikbaar is.” 

De Baarnse arts plaatste een noodkreet op LinkedIn en die werd opgepikt. Haar tekst over een schrijnend tekort aan tijd voor haar patiënten wordt voorgelezen tijdens de demonstratie in Den Haag.  Daar zal minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers aanwezig zijn. Astrid vertelt: ,,Ik werk in een gezondheidscentrum met 7 huisartsen in Huizen. Ik heb de zorg voor ruim 1.200 patiënten, 1.207 om precies te zijn. Dat aantal heb ik op een shirt gedrukt voor de demonstratie. Zo wordt inzichtelijk welke verantwoordelijkheden wij dragen.” 

WEINIG TIJD Het grote probleem zit hem in de weinige tijd die een huisarts kan besteden aan een patiënt. ,,Het is een enorm complex systeem met uren en administratie en declara..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.