Coach Mischa Dimitopoulos (links), hier met Sander Arends, is dik tevreden.
Coach Mischa Dimitopoulos (links), hier met Sander Arends, is dik tevreden. Caspar Huurdeman

Tennissen in eredivisie bevalt Baarn goed

3 juni 2022 om 11:02 Tennis

BAARN Het tennisteam van Baarn Lead Healthcare heeft het avontuur in de eredivisie voor gemengde teams goed afgesloten. Berkenrode werd gisteren met 4-2 verslagen.

Hans Veltmeijer

Daarmee zit de competitie er wel op voor de Baarnaars. Ze eindigen op de vijfde plek in een poule van zeven, de eerste vier spelen komend weekeinde play-offs in Zandvoort om het Nederlands kampioenschap. Toch kijkt de BLTC, die het team afvaardigt, terug op een geslaagd debuut in de eredivisie. De club heeft samen met sponsor Lead Healthcare het vaste voornemen om structureel in de Nederlandse tennistop te spelen. Volgend seizoen moet de lat weer wat hoger liggen, met de play-offs als doelstelling. 

STERKHOUDER Voor deze editie waren er al veel getalenteerde en ervaren spelers ingevlogen. En sommigen kregen een kans vanuit het hoofdklasseteam. Elgin Khoeblal greep die kans met beide handen en ontpopte zich tot sterkhouder van het team. Gisteren in Berkel en Rodenrijs deed hij voor het eerst niet mee. Beide heren die wel op het gravel verschenen, Sander Arends en Sander Jong, wonnen hun singles. Ook hun gezamenlijke dubbel werd een eenvoudige prooi (1-6 en 1-6). De dames hadden het lastiger. Richel Hogenkamp verloor zowel haar dubbel als enkelpartij. Daarom was de winst in drie sets van de jonge Isis van den Broek ook zo belangrijk. Met 5-7 sleepte zij de laatste set eruit. Hekkensluiter Berkenrode werd zo met 4-2 overwonnen. Baarn had al driemaal met 5-1 verloren en een keer met 5-1 gewonnen en heeft 11 punten vergaard in de eredivisie.

BAARN OP DE KAART Coach Mischa Dimitopoulos zei na afloop trots te zijn op zijn team en terug te kijken op prachtige wedstrijden in de eredivisie. ,,Ik ben tevreden, de club is tevreden en de sponsoren zijn tevreden. We hebben boven verwachting gepresteerd. En we hebben veel complimenten van scheidsrechters en andere clubs gekregen. We hebben Baarn op de kaart gezet.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie