Afbeelding

Baarns tenniskampioenschap in de steigers

6 mei 2023 om 15:30 Tennis

BAARN ,,We merken echt dat de zon er eindelijk weer is, want de tennisliefhebbers krijgen er weer zin in”, zo merkt toernooileider Arnold Broertjes van de Baarnse Tenniskampioenschappen. ,,Het aantal inschrijvingen begint lekker op gang te komen.” De 49e editie van dit bijzondere toernooi wordt georganiseerd van zondag 4 juni tot en met zondag 11 juni. Deze keer is De Geeren de ‘gastheer’ namens de drie Baarnse tennisverenigingen, zodat tijdens de finaledag ook een groot terras beschikbaar is.

Het toernooi wordt altijd opgeluisterd door bijzondere en lokaal bekende deelnemers. Zojuist heeft Rutger Oudejans, Baarns kampioen in 2022, de handschoen opgepakt en aangegeven zijn titel te verdedigen. Rutger geeft daarmee de ambitie aan om nog lang actief te blijven op de Baarnse tennisbanen. Daarnaast zal Peter Beuken, een bekende in de Baarnse horecawereld, zijn vroegere titels in het herendubbelspel weer gaan opeisen. Hij doet dat, sterk afgetraind, samen met Nico Kamminga. 

Sinds 2015 wordt tijdens finaledag van de Baarnse Kampioenschappen een grote loterij georganiseerd. De Baarnse middenstand doet daar graag actief aan mee, mede gezien het feit dat de opbrengst van de loterij bestemd is voor SAM2. Deze sympathieke Baarnse vrijwilligersorganisatie doet iets extra’s voor mensen met een minimum inkomen. Geen geld, maar bijvoorbeeld een fiets, een dagje uit, een abonnement op de bieb of een krant, een nieuwe jas, een lidmaatschap van een sportvereniging of iets heel anders. Helene van Gelder van SAM2: ,,We zijn blij met deze aandacht. De opbrengst van de loterij is altijd welkom en dankzij de aandacht tijdens het toernooi wordt ons initiatief weer steeds wat bekender. Dat leidt er toe dat we mensen die dat echt nodig hebben kunnen blijven helpen met dat kleine beetje extra. Ook in deze tijd blijft de behoefte daaraan groot.”

Tijdens het toernooi worden ruim 200 deelnemers verwacht. Inschrijven voor de Baarnse Kampioenschappen kan via toernooi.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie