Een prijswinnende Toine Konings tijdens de vorige editie van de Baarnse Kampioenschappen.
Een prijswinnende Toine Konings tijdens de vorige editie van de Baarnse Kampioenschappen. Kees van Harten

Toine Konings slaat ‘eerste bal’ bij start Baarnse tenniskampioenschappen

Tennis

BAARN Zondag 12 juni begint de 48e editie van de Baarnse Tenniskampioenschappen bij het altijd zonnige en gezellige Phonosmash. Speciaal voor deze gelegenheid treedt Toine Konings, de geestelijk vader van dit bijzondere toernooi, bij ‘zijn Phonosmash’ nog een keer op om de eerste bal te slaan. Toine organiseerde dit toernooi voor het eerst in 1974 en was in het verdere verleden ook veelvuldig Baarns kampioen. Hij volgt het toernooi nog steeds met grote belangstelling.

Milko de Kruijff, toernooileider: ,,Erg leuk dat Toine dit komt doen. We naderen de 50e jaargang van het toernooi en duiken langzamerhand de archieven in, gaan op zoek naar kampioenen en deelnemers uit het verleden. In 2024 gaan we er een zeer bijzondere happening van maken. De inschrijvingen voor het toernooi komen nu al behoorlijk goed op gang. Na afloop van de landelijke competitie is het altijd weer leuk om aan een echt Baarns toernooi mee te doen. Ook dit jaar organiseren we het toernooi met een team van de drie Baarnse tennisverenigingen, De Geeren, BLTC en Phonosmash.” Deze 48e editie van de Baarnse Kampioenschappen is de BLTC de zogeheten ‘gastheer’ (m/v), wat betekent dat de finaledag op zondag 19 juni bij de BLTC wordt gespeeld. Het toernooi wordt van zondag 12 tot en met zondag 19 juni gespeeld op de banen van de drie verenigingen. Leden van de drie verenigingen en tennissers die in Baarn wonen en lid van een andere vereniging zijn welkom. Inschrijven kan tot uiterlijk woensdag 8 juni via toernooi.nl.

De opbrengst van de grote loterij op de finaledag gaat naar SAM2, de Baarnse vrijwilligersorganisatie die het leven van mensen met een minimuminkomen dragelijker wil maken.  

advertentie