Nieuwe fase aangebroken bij De Luwte Hospice & Thuis

20 jan 2022, 07:30 Zorg
Jaap van den Broek
Sinds 1 oktober staat Petra Minnema (60) aan het roer van De Luwte Hospice & Thuis.
Sinds 1 oktober staat Petra Minnema (60) aan het roer van De Luwte Hospice & Thuis.

BAARN Een nieuwe fase is aangebroken bij De Luwte Hospice & Thuis. Sinds 1 oktober staat Petra Minnema (60) er aan het roer. Ze nam het stokje over van Marja van der Vorst en Annemarie Hidding die de Luwte de eerste 15 jaar van haar bestaan als echte pioniers hebben vormgegeven. ,,Ik sta te popelen om verder te gaan met De Luwte.”

Dezelfde bezieling en dezelfde visie. ,,Ja, daar hadden we echt een klik. We laten het met een gerust hart aan haar over, zeiden ze me. Dat heeft me wel goed gedaan. Wat voor mij net als voor hen belangrijk is, is dat we een Bijna Thuis Huis zijn. Een huis waarin vrijwilligers een grote rol spelen in het bijstaan van de stervende in de laatste fase van het leven. Niet het medisch aspect, maar het menszijn ..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.